REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

INCENDIU devastator! O familie a rămas fără acoperiş deasupra capului. 19 persoane stau acum înghesuite într-o cameră

INCENDIU devastator! O familie a rămas fără acoperiş deasupra capului. 19 persoane stau acum înghesuite într-o cameră

Replica API 23 ianuarie 2017 | 09:09 437

Situație tragică pentru o familie din municipiul Constanța! În urma unui incendiu, cinci familii care locuiau împreună în cartierul Medeea din Constanța au rămas fără acoperiș deasupra capului. În urma incendiului care le-a ars agoniseala, au rămas doar cu hainele de pe ei. În prezent, cele 19 persoane, în mare parte copii, locuiesc într-o cameră minusculă și se încălzesc la o sobă. Preotul este speranța de care se agață oamenii, iar părintele Marinel nu îi lasă la greu, cum nu i-a lăsat nici la bine.

Pe 18 ianuarie, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu care se manifesta pe strada Ion Casian, nr. 27. Doamna Mariana, o femei cu mâinile muncite și-a scos îngrozită cei 8 copii din casă. Și a privit cum îi arde locuința. Fiica cea mare, Andreea, este clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” și este mâna dreaptă a mamei. Ea are grijă de frățiorii mai mici și o ajută pe mamă prin lucrurile simple de gospodărie: gătit, spălat sau curățenie. Însă miercurea fatidică le-a mai dat un test în viață. Casa a ars în întregime, focul pornind de la soba dintr-o cameră. Norocul familiei, dacă se poate spune așa, a fost că părintele Marinel se afla în apropiere și împreună cu alți oameni au reușit să scoată în siguranță familiile care locuiesc acolo, înainte să ajungă autoritățile. Din fericire, nici un membru al familiei nu a fost rănit. Totuși, greul continuă. Gerul care continuă să pună stăpânire pe oraș îngreunează situația familia, iar acoperișul a fost în întregime distrus, precum și mobilierul și hainele din casă. Bunăvoința oamenilor și ajutorul de neclintit al preotului de la Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul și Sf. Teodor Tiron”, din Medeea au făcut ca luni, 23 ianuarie, prin ajutorul unei femei din municipiu să se monteze acoperișul pe întreaga suprafață a casei. De asemenea, parohia a acordat prin alți donatori haine, încălțăminte, mâncare și alte bunuri pentru ca cei în cauză să nu fie nevoiți să stea în frig și în foame.

Andreea, elevă bună la liceu, a doua mamă la domiciliu

Andreea Sali, fiica cea mare este un stâlp pe care se bazează familia ei. Mama are grijă de frații și surorile mai mici, iar tatăl, care este bolnav, nu poate să lucreze pe timp de iarnă din cauza reumatismului, însă pe timp de vară dă tot ce poate din el ca să pună mâncare pe masa familiei. Când doamna Mariana nu este acasă, Andreea își asumă rolul de femeie în casă. La școală, Andreea este o fată studioasă, care dorește să devină profesoară de Religie. Desigur, cea mai frumoasă influență o are preotul asupra tinerei. Andreea și familia acesteia încă au nevoie de ajutorul populației pentru a putea să revină la normal. Iar acest lucru se poate face prin intermediul preotului Marinel, care poate fi găsit la Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul și Sf. Teodor Tiron”, din Medeea.

Actele de caritate ale preotului nu sunt de moment. A ajutat 480 de copii pentru Bacalaureat

Preotul Marinel nu este un samaritean de ocazie. Pe familia afectată de incendiu o sprijină de patru ani și jumătate. El demonstrează că într-o societate unde răutatea este mai des întâlnită decât bunătatea, binele iese mereu la lumină. Are în biroul său 48 de dosare sociale ale familiilor pe care le adună. La orice donație, rupe chitanță. De asemenea, an de an strânge 8-9 tone de haine și încălțăminte pentru familiile nevoiașe. Oferă hrană pentru 80 de persoane care nu au cum să mănânce hrană caldă. A meditat 480 de copii pentru examnul de Bacalaureat. Iar faptele de normalitate nu se opresc aici. Preotul dorește ca în comunitatea pe care o are să răspândească bunătate și să facă bine de fiecare dată când dorește. Doar uitându-ne la istoria bisericii pe care o conduce, înțelegem ambiția omului. În urmă cu 8 ani, biserica a fost dărâmată după ce a fost proaspăt construită, iar acum, preotul a ridicat un lăcaș de toată frumusețea, și pregătește un loc de joacă pentru copii, care să fie supravegheat de oamenii care lucrează la biserică, în timp ce părinții asistă la slujbă. Iar lucrurile nu se vor opri aici, după cum spune cu drag preotul Marinel.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce treaba au astia cu biserica, daca sunt tigani turci?
0
0
de 4 ani jumate? 4 ANI??? pai plm cum sa nu fie bine cand e moka in loc de munca...in 4 ani isi gasea n servicii daca vroia sa munceasca cu adevarat, popa ala e bolau sau are alte interese
0
0
sa le dam prezervative !
3
0
Acesta este electoratul PSD-ului !
2
0
Niciodata nu vei sti ce se va intampla maine.
3
0
S-AU INMULTIT CA PURICI,,
3
2
Sa-i ajute Biserica Ortodoxa Romana, pentru ca e bogata!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369