REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Incendiu DEVASTATOR pe nava Maersk Honam. Românul salvat va fi repatriat de urgenţă!

Incendiu DEVASTATOR pe nava Maersk Honam. Românul salvat va fi repatriat de urgenţă!

Replica API 9 martie 2018 | 00:00 313

TRAGEDIE pe navă

TRAGEDIE pe navă

sursa foto: Seatrade Maritime News

Un navigator thailandez, din cei 23 salvați din incendiul de pe nava Maersk Honam a murit, joi, 8 martie a.c.. „Ceilalți 22 de navigatori au fost preluați de nava port container ALS Ceres și se îndreaptă către portul Colombo. Incendiul este încă activ la navă”, au precizat reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor, joi, 8 martie, în jurul orei 12,00.

Vă reamintim că patru navigatori au fost dați dispăruți, miercuri dimineață, de pe nava port container Maersk Honam, pentru ca ulterior, în baza unor informații neconformate însă de companie, să se arate că trei navigatori au fost găsiți, doar un navigator filipinez fiind încă dispărut. La bord s-a aflat și un român, care este în afara oricărui pericol și va ajunge la Colombo, alături de ceilalți supraviețuitori, în zilele următoare. „Sindicatul Liber al Navigatorilor a luat legătura cu Autoritatea Navală Română și Ministerul Afacerilor Externe și împreună vom da toată asistența necesară, dacă va fi nevoie, pentru facilitatea cât mai rapidă a repatrierii

Incendiul de la nava Maersk Honam s-a produs în Oceanul Indian/Marea Arabiei la 900 de mile de Salalah/Oman. Nava a plecat din Singapore către canalul Suez. Incendiul este încă in desfasurare și există temeri de poluare. Se pare că incendiul a izbucnit în dreptul unei magazii de marfă.

După ce au eșuat în eforturile lor de stingere a focului, echipajul a trimis un semnal de primejdie, 23 de marinari fiind apoi evacuați în siguranță pe vasul din apropiere, ALS Ceres, care a sosit în jurul orei 18:30 GMT.

La bordul navei se aflau 27 de membri ai echipajului: unul din România, 13 din India, nouă din Filipine, unul din Africa de Sud, doi din Thailanda și unul din Marea Britanie. Nava transporta 7.860 de containere.

Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată, urmând să fie cercetată de către specialiștii companiei în cooperare cu autoritățile.

Maersk Honam a fost construit în 2017, are o capacitate nominală de 15262 TEU (Twenty-Foot Equivalent Unit, standard internațional pentru definirea capacității de transport a unei nave port-container sau a unui terminal de containere - n.r.) și navighează sub drapel Singapore.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cind face- ti socoteala navigatorilor ginditi- va de doua ori , deunazi citiva trintori erau cei ii judecau ca sint plini de bani . Adevarat au bani , ca muncesc cu grad mare de risc departe de familie , privati de bucuria de asi vedea copii crescind , departe cind parintii le mor , privati de multe ori de placerile vietii . Roaga- te ptr binele tau si nu te bucura de necazul altuia ca nu stii cind te plesneste viata !
11
0
Drapel e ala cand te-a facut pionier mai ziaristule,orice nava are Pavilion!!!
15
1
Sa moara si mata ma tantalaule, oamenii aia au trecut prin clipe grele idiotule
12
2
Sa moara toti filipoii
3
20

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218