REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Incendiu puternic pe Transfăgărăşan: Un elicopter a fost chemat de la Iaşi să intervină

Incendiu puternic pe Transfăgărăşan: Un elicopter a fost chemat de la Iaşi să intervină

Replica API 22 aprilie 2018 | 00:00 218

Un elicopter de la Iaşi va interveni pentru stingerea incendiului de vegetaţie care a izbucnit, duminică, în zona Cetăţii Poenari, de pe Transfăgărăşan, au anunţat reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, potrivit Agerpres.

"Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenţia unui elicopter. (...) Aşteptăm să ajungă elicopterul de la Iaşi, între timp, căutăm soluţii pentru a realiza şi un releu cu motopompe", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiaşi surse, incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, la faţa locului fiind trimise mai multe autospeciale şi zeci de pompieri, cărora li s-au alăturat şi jandarmi. După izbucnirea incendiului, 50 de turişti care se aflau pe scările de acces către cetate, precum şi alţi 10 de la baza muntelui au fost evacuaţi.

Un incendiu de vegetaţie s-a produs duminică pe Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona cetăţii Poenari, circulaţia rutieră fiind întreruptă scurte intervale de timp pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 7C Transfăgărăşan, la kilometrul 57, s-a produs un incendiu de vegetaţie în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona Cetăţii Poenari. Având în vedere că din cauza acestuia mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, circulaţia rutieră este oprită la scurte intervale de timp, în vederea înlăturării obstacolelor şi eliberării drumului. Traficul este supravegheat şi fluidizat prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri, fără a fi înregistrate probleme deosebite", se arată în informarea citată.

Potrivit sursei, nu au fost înregistrate victime.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614