REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Incendiu violent în Mamaia: o femeie a murit carbonizată, şapte magazine au ars din cauza unor cabluri electrice defecte

Incendiu violent în Mamaia: o femeie a murit carbonizată, şapte magazine au ars din cauza unor cabluri electrice defecte

Replica API 10 septembrie 2012 | 00:00 148

Imagini cutremurătoare

Imagini cutremurătoare

Cenuşă şi bunuri distruse. Asta au găsit oamenii legii, care au intervenit duminică spre luni dimineaţa în staţiunea Mamaia. Unul dintre cele mai devastatoare incendii de pe litoral a creat panică în rândul constănţenilor. Flăcările au distrus şapte magazine. Puternicul incendiu a izbucnit duminică noaptea la un magazin de produse alimentare din apropierea clubului Bellagio, pompierii fiind alertaţi prin 112. Din păcate o femeie nu a mai putut fi salvată, aceasta fiind găsită de către pompieri carbonizată. Pagubele sunt însemnate, pentru că marfa comercianţilor nu era asigurată.

Teribilul eveniment a fost anunţat în noaptea de duminică spre luni, la orele 02.19. După lichidarea incendiului, în grupul sanitar al unei unităţi comerciale, cuprinsă de flăcări, a fost descoperit trupul carbonizat al unei femei, care, potrivit primelor cercetări, este rudă cu patronul magazinului. Femeia se pare că mai rămânea peste noapte pentru a avea grijă de marfă. Cadavrul a fost depus la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei. Poliţia continuă cercetările. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, din primele cercetări s-a stabilit că trei magazine au ars în totalitate. Incendiul din Mamaia a lăsat în urmă dezastru. "Focul a izbucnit din cauza cablurilor electrice defecte, ale magazinului alimentar deţinut de societatea Andaluzia Smart, după care focul s-a extins cu repeziciune şi asupra unităţilor comerciale din vecinătate. În total, au ars 200 de metri pătraţi, dintre care 3 magazine au ars în întregime, printre care şi Andaluzia Smart, un alt magazin alimentar, dar şi unul cu articole de plajă. Pe lângă acestea, alte patru au suferit pagube parţiale, mai exact un magazin de suveniruri, unul cu textile, o patiseie dar şi un studio foto. Întrucât incendiul a fost unul de proporţii, pompierii s-au luptat cu flăcările preţ de aproximativ trei ore, în cele din urmă incendiul fiind lichidat la orele 06.30 dimineaţa", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţi ai ISU Dobrogea. Facem precizarea că Andaluzia Smart, societatea la care activa femeia descoperită carbonizată, este administrată din 2010 de Anca Mihaela Belu şi Daniel Constantin Tudorache.

Iată ce zice IPJ:

Poliţiştii Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia spun că pe 10 septembrie a.c., în jurul orei 02.19, au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112, cu privire la faptul că într-o zonă din staţiunea Mamaia mai multe magazine au fost distruse din cauza unui incendiu. "În jurul orei 04.50, după ce pompierii au reuşit lichidarea incendiului, şi poliţiştii au demarat cercetarea la faţa locului, în grupul sanitar al unei societăţi comerciale afectată de incendiu, a fost descoperit trupul carbonizat al unei persoane de sex femeiesc, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Constanţa. Cadavrul femeii a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Din primele verificări efectuate s-a stabilit că mai multe spaţii aparţinând unor societăţi comerciale au suferit distrugeri, urmând ca reprezentanţii acestora să comunice ulterior valoarea prejudiciilor. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului", se arată într-un comunicat remis redacţiei "Replica". Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102