REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Incendiu VIOLENT la Penitenciarul Poarta Albă, unde sunt închişi Miron Mitrea şi Victor Becali!

Incendiu VIOLENT la Penitenciarul Poarta Albă, unde sunt închişi Miron Mitrea şi Victor Becali!

Replica API 23 aprilie 2015 | 00:46 93

Alertă: 50 de deţinuţi, evacuaţi

Alertă: 50 de deţinuţi, evacuaţi

Au fost flăcări imense, de 10-12 metri, în comuna Valu lui Traian. Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină la baza de aprovizionare a Penitenciarului Poarta Albă - Secţia exterioară Valea Seacă. Cambuza unității a fost cuprinsă de un incendiu violent. Alarma s-a dat la ora 20.00. Peste 50 de persoane private de libertate care execută pedepse în regim deschis și semi-deschis au fost evacuate miercuri seară. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. S-au înregistrat doar pagube materiale, prejudiciul urmând să fie estimat abia după lichidarea incendiului. Toate efectivele locului de deținere au fost chemate la muncă, iar conducerea unității a demarat o anchetă internă. Până la ora 23.30 incendiul fusese lichidat în proporție de 70 la sută.

”În această seară, în jurul orei 20.00, a izbucnit un incendiu în cadrul locului de deținere. A fost anunțată unitatea de pompieri prin Serviciul de Urgență 112. Este vorba despre o cambuză (magazie de provizii -n.r.), aflată în apropierea locului de deținere. Nu știm dacă la producerea incidentului se afla cineva acolo, însă toți deținuții de pe secție, respectiv 50 de deținuți, au fost evacuați. Nimeni nu a fost rănit, nimeni nu a leșinat. Persoanele private de libertate sunt în afara oricărui pericol, grupate în curtea de plimbare. După lichidarea incendiului vor fi relocați. Nu se cunoaște cauza producerii incendiului, însă vom demara o anchetă internă”, a declarat, pentru ”Replica”, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al unității penitenciare. Patru autospeciale de pompieri au intervenit la fața locului. ”Au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Am fost anunțați la ora 20.17. Incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul unei baze de aprovizionare a Secției exterioare a Penitenciarului Poarta Albă”, a declarat plutonierul Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor (condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită) și Victor Becali (condamnat la 4 ani și opt luni de închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor” din fotbal) sunt încarcerați la Valu lui Traian, însă purtătorul de cuvânt Gabi Botezan a ținut să precizeze că incendiul nu a avut loc în apropierea clădirii în care sunt ”cazați” cei doi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614