REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Incendiul de la căminul de bătrâni din Bucureşti a fost stins; nu există autorizaţie ISU!

Incendiul de la căminul de bătrâni din Bucureşti a fost stins; nu există autorizaţie ISU!

Replica API 30 septembrie 2017 | 00:03 384

Incendiul de la căminul de bătrâni din strada Păcală a fost lichidat, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Adrian Marin. Un pompier a fost transportat la spital după ce a fost rănit. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a preluat ancheta în cazul incendiului, soldat cu moartea unei persoane. Căminul de bătrâni din strada Păcală nu deține autorizație pentru securitatea la incendiu, beneficiarii nu au făcut demersurile necesare în acest scop. În prezent, la sediul Poliției Capitalei sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea și funcționarea căminului, notează Agerpres.

Pe fondul nenorocirii, stiripesurse.ro anunţă că începând cu 1 octombrie 2017, autorizaţiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fără a se mai aplica termenul de graţie acordat pentru intrarea în legalitate a construcţiilor puse în funcţiune în lipsa respectivei autorizaţii.

Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie atrage după sine aplicarea de amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei. În cazul în care e constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor. Această sancţiune nu este condiţionată de existenţa autorizaţiei de securitate la incendiu.

IGSU precizează că în primele opt luni ale anului 2017 s-au depus eforturi susţinute pentru soluţionarea celor 22.969 de solicitări în vederea emiterii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

"În urma verificării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor din teren, la nivel naţional au fost emise 3.643 de avize de securitate la incendiu şi 2.086 de autorizaţii de securitate la incendiu. De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 acţiuni de îndrumare şi control, pe timpul cărora au aplicat 9.520 de amenzi în cuantum de 12,2, milioane lei", se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum sa sa stingi in 6 ore un incendiu la o vila ? si cu pompierii acolo s-a extins incendiul. si au carat raul Dambovita cu motopompele in cartier. Pompierii astia nu ii verifica nimeni la profesionalism? au niste sefi imbuibati ca si altii de care nu ai voie sa vorbesti si sa ii judeci.
0
0
Tara hartiilor. Daca o ai si pe asta poti sa iei foc linistit. Unde ajungem cu aberatiile? Daca locuiesc intr-o garsoniera cu concubina si opt pesti de acvariu trebuie sa posed si eu autorizare ISU?
3
0
Si daca ai siguranta la incendiu nu mai ia foc cladirea ???...Golanie pe fata !!!.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218