REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Încep Balurile Bobocilor. Spuneţi STOP consumului de alcool şi droguri!

Încep Balurile Bobocilor. Spuneţi STOP consumului de alcool şi droguri!

Replica API 29 septembrie 2014 | 00:10 195

A început „sezonul” balulilor bobocilor, aşa că elevii claselor a IX-a se pregătesc pentru cea mai importantă petrecere din liceu. Însă, nici părinţii lor nu sunt mai prejos şi s-au înarmat din timp cu răbdare, dar şi emoţii pentru perioada de după eveniment, nerăbdători să vadă dacă distracţia odraslelor lor a atins limita bunului simţ, dar şi al legii. Nu puţine au fost azurile, în anii trecuţi, în care minorii ajungeau acasă, de la Balul Bobocilor, în stare de ebrietate avansată sau sub efectul drogurilor . Pentru a preveni acest fenomen, Asociația Tinerilor pentru România, organizaţia non-guvernamentală, înfiinţată cu scopul de a promova tinerii în mediul social, economic şi educational, lansează o campanie pentru combaterea acestui îngrijorător flagel.

Reprezentanții tinerilor trag un puternic semnal de alarmă cu privire la acest obicei foarte dăunător pentru tineri, în special pentru minori,și le comunică acestora că se pot distra foarte bineși fără să consume droguri sau alcool. În același timp, reprezentanții ATPR roagă autoritățile să aplice legea în cazul persoanelor care vând droguri sau alcool minorilor, în special în aceste cluburi de noapte. De asemenea, este obligatoriu ca la fiecare Bal al Bobocilor să existe o echipă de poliție care să supravegheze localul astfel încât minorii să fie feriți de situații în care le sunt vândute băuturi alcooliceși substanțe halucinogene. „Din ce în ce mai mulți părințiși profesori disperați au apelat la ajutorul nostru deoarece nu vor să-și mai lase copiii la Balul Bobocilor din cauză că există foarte multe persoane în acele localuri de noapte care vând minorilor alcoolși droguri. Au fost nenumărate cazuri în care tinerii de liceu intrau în comă alcoolicăși nimeni nu a luat nicio măsură. Considerăm că este de datoria noastră, ca membri activi ai societății civile să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomenși rugăm autoritățile statului să se sesizeze pentru combaterea lui. Tinerii se pot distra mult mai bine dacă nu consumă alcoolși droguri, iar aceste vicii profund dăunătoare le pot afecta viitorulși chiar viața”, a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România, prin intermediul unui comunicat de presă.Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614