REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Încep lucrările de reabilitare a Mormântului pictat de Hypogeu și a Edificiului Roman de Mozaic

Încep lucrările de reabilitare a Mormântului pictat de Hypogeu și a Edificiului Roman de Mozaic

Replica API 6 octombrie 2020 | 23:29 1931

Președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a semnat, la final de mandat, două contracte. Concret, este vorba despre contracte pentru proiectare și execuție lucrări la două obiective culturale.

Horia Țuțuianu

„Activitatea mea la Consiliul Județean Constanța continuă!

Marți, 6 octombrie, am semnat două contracte de proiectare și execuție lucrări deosebit de importante pentru cultura și patrimoniul istoric al județului.

Este vorba de două proiecte de suflet pentru mine și constănțeni: „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” și „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”.

Hypogeu - 4.413.750 lei fără TVA

Mozaic - 9.869.677,04 lei fără TVA

Ambele au durata de execuție 24 luni fiecare.

În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem aceste obiective cultural – istorice restaurate, conservate și puse în valoare.

O dată cu finalizarea lucrărilor vom reda circuitului turistic monumente ce reprezintă o parte a istoriei acestor locuri. Constănțenii și cei care ne vizitează merită să aibă acces la moștenirea lăsată de înaintașii noștri.

Mulțumesc colegilor mei din cadrul Consiliului Județean Constanța, alături de care, în toți acești ani, am depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața culturală constănțeană și a reda circuitului turistic obiective emblematice pentru județul și țara noastră“, a transmis Țuțuianu.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca bivolul se vrea si parlamentar de constanta si bufonul de stroe o sa il si puna. Asta si cu moga fosila esuata, o sa ia 15%
0
1
Si Cineva ce prosti ghem si inchipuiti sunteti. Sper ca n-ati facut si copii.
0
1
Horica, banuiesc ca acele contracte semnate, in valoare de peste 15 milioane de lei le-ai atribuit direct catre firmele baietilor tai, cu parandaraturile aferente
1
6
Mai trebuia putin timp si se autodistrugeau.
4
2
Cui i-a dat reconstructia? E cu dedicatie directa. Doar asa sa mai castige si tutu un ban. Achizitie directa ca doar nu o sa faca licitatie. Castiga cine trebuie. Asa ai facut 4 ani. Bine ca a scapat orasul asta de tine
8
6
Eu cred ca este oligofrenul partidului....
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369