REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Încep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

Încep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

Replica API 19 ianuarie 2020 | 17:49 413

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare a navei eşuate. Firma care se ocupă de ranfluare este Grup Servicii Petroliere.

În portul Midia a ajuns o barja SP Bigfoot 2 care va răsuci ambarcațiunea cu ajutorul unor cabluri. Întreaga operațiune va fi asistată de o macara de mare tonaj și va dura cel mult o lună, dacă nu se strică vremea. Barja BF2 se va poziționa lângă epavă după care va începe operaţiunea de sudare pe bordul epavei a sistemelor de prindere pentru verticalizare.

Barja GSP Bigfoot 2 este acostată în Dana 2 a portului Midia, așteaptă pilotul la bord pentru a începe manevra de poziționare lângă epavă. GSP Bigfoot 2 este o barjă semi submersibilă de 122 m lungime şi 30 m lăţime. La bordul ei sunt încărcate mare parte din utilajele si materialele necesare operațiunii de verticalizare a navei. Manevra va fi efectuată cu 4 remorchere. Începând de luni, accesul e posibil doar cu aprobarea AMPC şi după orele de lucru ale şantierului.

Duminică, 19 ianuarie, barja BF2 se va poziționa lângă epavă, după care va începe operaţiunea de sudare pe bordul epavei a sistemelor de prindere pentru verticalizare. Operațiunea de sudare va dura circa 2-3 zile, cee ce ce presupune luarea unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru oameni şi utilaje.

"Două din cele 4 remorchere necesare manevrei vin din portul Constanța. Având în vedere ca vremea se înrautateste, aceste remorchere ar trebui să vină pe canal de la Agigea la Midia şi nu pe mare. Zona de lângă epavă are adâncime prea mică pentru remorcherele aflate la Midia. 2 dintre ele au pescajul adecvat şi se află la Midia. Celelalte 2 trebuie aduse de la Constanţa", a precizat Alin Vintilă, reprezentantul firmei Grup Servicii Petroliere, firma care se ocupă de ranfluarea navei Qeen Hind.

Update:

Barja GSP Bigfoot 2 a început manevra de poziționare la epavă.

Video:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar mezei iar a scapat? E omul psd ului
1
0
Hai mai, se scoate mai rebede oi sa bag eu la kebab carne macerat sa mananca turcii . Hai la kebab, kebab broaspat !
0
0
navei RASTURNATE, nu Rasturnata. Acordul in gen, numar si caz... Grea gramatica asta!
2
0
Dupa 3luni
1
1
Au murit atatea oi...si MIEI PULA JOHANNIS.SI ASA MAI DUS LA BECI DEGEABA.SA SUGI COADA LA OILE MOARTE DE LA MIDIA PENALULE.
1
7
Draga ziarist MP, mai calculeaza te rog.... Aproape 3 luni??? Evenimentul s-a produs in data de 24 noiembrie 2019.....asa ca... nice 2 luni nu au trecut.
4
0
nu cunosc consistenta malului din potrtul midia dar din noiembrie pana acum a facut suficienta adererenta in asa fel ca niste vinciuri si o macara plutitoare sa nu desprinda nava din mal ,trebuie sigur foreze pe aer sau apa si perne
1
4
Foarte bine! Trebuia mai devreme.....Acum, mai bine mai tarziu decat niciodata.
8
1
La desene animate suntem cei mai buni. Urmeaza o tergiversare minoritica.
6
1
Sef este Sincan din clanul Catana ?
2
5
au gasit sipe cine, gspcare bu da banii la zii la angajati cu anii,rusine,spaga e in floare,
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218