REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Începe construcţia primului tronson al şoselei de coastă a Constanţei

Începe construcţia primului tronson al şoselei de coastă a Constanţei

Replica API 9 noiembrie 2011 | 00:00 117

Mazăre: "Ne certa doamna Nuţi că suntem proşti şi nu avem proiecte, adică Făgădău, că el se ocupă de proiecte"

Mazăre: "Ne certa doamna Nuţi că suntem proşti şi nu avem proiecte, adică Făgădău, că el se ocupă de proiecte"

Consilierii locali au votat ieri trei proiecte de hotărâre referitoare la declanşarea lucrărilor la primul tronson al şoselei de coastă a Constanţei, prilej pentru primarul Radu Mazăre de a anunţa că o va reclama pe ministrul Elena Udrea la Comisia Europeană dacă nu va aproba şi celelalte proiecte cu finanţare europeană depuse de Constanţa. "Ne certa doamna Nuţi astă vară că noi suntem proşti şi nu avem proiecte, adică domnul Făgădău, că el se ocupă de proiecte...", a declarat Mazăre, spre amuzamentul consilierilor. Primul tronson al şoselei de coastă are 2,6 kilometri şi se întinde din zona Amiralităţii până spre compexul FIN.CO.GE.RO; lucrările vor presupune realizarea a 1,8 kilometri de drum, reabilitarea altor 0,8 kilometri, realizarea a 326 locuri de parcare, a unui furicular pe faleză, a unei pasarele etc. Valoarea proiectului finanţat din fonduri europene este de 42 milioane lei, urmând a fi finalizat în termen de 19 luni.

Se renunţă la teleschi şi se face podul IPMC

Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că municipalitatea Constanţei are cel mai mare număr de proiecte pentru atragerea de fonduri europene depuse din România, dar se află pe penultimul loc la contracte semnate şi derulate efectiv. Potrivit viceprimarului, se va renunţa la proiectul teleschiului de pe lacul Siutghiol, din cauza problemelor legislative, dar se va trece la reabilitarea podului IPMC şi un proiect major privind iluminatul public. "Dacă nu ne dă banii până-n ianuarie, o reclam pe madam Nuţi la Comisia Europeană", a spus Radu Mazăre, potrivit căruia Constanţa stă atât de prost la proiecte europene pentru că acestea nu sunt aprobate de "Guvernul portocaliu", deşi au toate avizele necesare.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218