REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Începe goana după rechizite! Ghiozdanul celui mic, un lux pentru părinții constănțeni

Începe goana după rechizite! Ghiozdanul celui mic, un lux pentru părinții constănțeni

Replica API 19 august 2017 | 00:00 248

Luna august este luna cumpărăturilor de rechizite pentru școlari. Părinții își fac calcule bune înainte să înceapă copilul școala, căci costurile cresc de la an la an, iar „moda” de la școală este din ce în ce mai pretențioasă. Nu poate copilul să meargă cu un ghiozdan simplu negru, ținând cont că toți ceilalți copii au rucsacul cu personajul preferat din desene animate. Elsa, Cars sau Minions sunt cele mai căutate personaje de care cei mici nu se pot dezlipi… deci rechizitele trebuie să respecte tema, dragi părinți.

Moda copiilor pentru școală reprezintă o adevărată provocare pentru părinții cu strângere la buzunare. Pentru a ține pasul cu cerințele celor mici, dar și pentru o integrare bună în mediul social, sacrificiile sunt necesare. În marile magazine au apărut deja ofertele pentru rechizite. Totuși, prețurile nu sunt atât de mici precum și-ar fi dorit constănțenii. De exemplu, un ghiozdan simplu pornește de la 20 de lei și poate ajunge la câteva sute de lei. Ce atrage cel mai mult acum sunt ghiozdanele cu personajele preferate ale copiilor – Elsa, Cars, Minions, Spiderman sau alte vedete actuale – unde un astfel de produs costă în jur de 100-200 lei.

Și nu ne oprim aici! Pe lângă ghiozdan mai avem nevoie de caiete, penar, pixuri, culori, plastilină, blocuri de desen, ustensile pentru geometrie, dosare, folii, coli albe, etc… toate acestea – costuri suplimentare! 10 caiete ar costa între 30 și 300 de lei, în timp ce un penar pornește de la 20 de lei și poate ajunge la 150 de lei, cu tot cu ustensile. Blocurile de desen, acuarelele și pensulele pornesc, de asemenea de la 30 de lei cu totul și pot ajunge la câteva sute, în funcție de calitatea produselor și firmele achiziționate.

Alte produse de birotică necesare unui elev pot scoate din buzunarele părinților până la 200 de lei. Astfel, un ghiozdan echipat poate porni de la 150 de lei și să ajungă chiar și la 1.200 de lei. Toate astea în funcție de dorințele copilului și de posibilitățiile părinților. Desigur, de menționat este și faptul că nu s-a calculat cheltuiala privind hăinuțele, uniforma și încălțămintea pentru noul an școlar, care scoate alte câteva sute de lei din buzunarul părinților.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad numai masini scumpe pe strada...se calca lumea in picioare la plecat in concedii...si imi spuneti mie ca nu are bani de rechizite ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614