REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Începe judecata în cazul afaceristului Feodor, individul care l-a băgat în arest pe poliţistul Frumuşelu

Începe judecata în cazul afaceristului Feodor, individul care l-a băgat în arest pe poliţistul Frumuşelu

Replica API 20 mai 2014 | 11:21 630

Răsturnare de situaţie:

Răsturnare de situaţie:

Magistraţii au hotărât: rechizitoriul este în regulă, urmează judecata! Vorbim de un caz mai vechi, rechizitoriul datând din 2010, în prim plan apărând Robert Iulian Feodor, alături de Vasile Bratu şi Virgil Lungu, iar ca parte civilă: Emil Gheordunescu, prin SC Agigea Expres SRL. În plus, printre cei ce au participat la anchetă este chiar poliţiştul Dan Frumuşelu, cei din urmă fiind şi ei judecaţi pentru luare de mită chiar de la Feodor, dar într-un alt dosar în care au şi fost condamnaţi, dar decizia nu a fost definitivă.

Feodor a tot depus contestaţii, iar, pe 19 mai, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins-o pe ultima, hotărând să înceapă judecata în dosarul 748/118/2014. Decizia este definitivă. "Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Feodor Robert Iulian privind: nulitatea absolută sau relativă a actelor de urmărire penală efectuate în cauză de agenţii de poliţie Frumuşelu Dan, Drobot Florin şi de comisar de poliţie Chivu Anca; anularea mijloacelor de probă administrate de agenţii de poliţie Frumuşelu Dan, Drobot Florin şi de comisar de poliţie Chivu Anca; constatarea neregularităţii rechizitoriului nr 1627/P/2010 din 17 01 2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi restituirea cauzei la parchet. În baza art. 346 alin 1 Cod procedură penală: Constată legalitatea sesizării Tribunalului Constanţa prin rechizitoriul nr 1627/P/2010 din 17.01.2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privind judecarea inculpaţilor Feodor Robert Iulian, Lungu Virgil Roman şi Bratu Vasile", se arăta pe portalul Tribunalului Constanţa, înainte ca decizia să rămână definitivă, adică la data de 27 martie anul curent, după care a urmat contestaţia, ce a fost respinsă. Menţionăm că dosarul de faţă se referă la activitatea infracţională a lui Feodor, din septembrie 2010, când, în calitate de administrator al societăţii Yobo Construct Invest SRL, din Mangalia, a indus în eroare reprezentanţii societăţii Agigea Expres SRL din Agigea, reprezentantă de Emil Gheordunescu, printr-un contract de vânzare-cumpărare a 3.500 tone de uree, în valoare de 548.614 lei. Numai că respectiva societate era declarată în stare de inactivitate încă din 2009, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat. În august 2010, acelaşi Feodor ar fi închiriat patru autocamioane marca Iveco în valoare de 347.200 euro, pe care le-ar fi folosit în vederea transportării ureei, iar când şi-a terminat treaba cu ele, le-ar fi vândut.

Frumuşelu şi Gheordunescu, condamnaţi într-un alt dosar pentru că au luat mită de la Feodor

Între timp, poliţistul Dan Frumuşelu şi consilierul local şi administrator al SC Agigea Expres SRL, Emil Gheordunescu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare într-un dosar de infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită, pionul principal fiind tot Robert Iulian Feodor, dar aici în calitate de parte vătămată. Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel. Potrivit procurorilor, Frumuşelu şi Gheordunescu, după ce au luat ţeapă de la Feodor, în perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie l-au constrâns pe acesta, inculpat deja în dosar penal descris mai sus, instrumentat de agentul-şef de poliţie, să îi remită lui Gheordunescu trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa, şi un apartament situat în comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 de euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, Frumuşelu va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108