REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Începe lupta pentru suspendarea lui Iohannis

Începe lupta pentru suspendarea lui Iohannis

Replica API 4 iunie 2018 | 10:30 362

Cele două episoade din mandatul lui Traian Băsescu, când a fost suspendat, s-ar putea repeta în acest an pentru Klaus Iohannis! E un curent de opinie în PSD, unde mai mulți lideri spun că președintele trebuie să fie suspendat, dacă nu pune în aplicare cererea CCR prin care i s-a solicitat să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ioan Dîrzu, deputat PSD, dă glas unei părți din partid și anunță că e gata să strângă semnături pentru suspendarea lui Iohannis.

”Președintele României este garantul respectării Constituției și legilor țării. Astfel Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi, încă actual procuror șef DNA.

Dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție în România, și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituție credibilă și avem o problemă de monopol de putere.

Sunt sigur că Președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violențe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziție sau dacă Președintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat.

Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional.”, e mesajul lui Dîrzu, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
desigur,dobitovcii si tivcalosii din etnia machemdonilor tivganilor si alte scurvsuri ale societatii isi freaca labele de burtile hidoase si urat mirositoare ca doar se stie ca hienele din categoriile enumerate sunt certati cu apa si sapunul.Surpriza va fi mare,Presedintele Klaus va fi reales categoric iar interlopii-l vor pwpa-n pwla.Si pe noi,asemenea.
1
0
O sa-i suspende outele cu un suspensor din matase naturala iar Tudorel o sa i le numere.
5
0
voi sesizati ca animalele de pesedei nu fac alceva decat sa caute intr-un fel sau altul sa fure. Sa fure fara sa-i deranjeze nimeni. Poporul ? Da-l in cacat. Tara ? Da-o-n gura ma-sii.
7
1
Oricum daca este suspendat nu va fi mare lucru. Si asa omul asta a fost cand in excursii,cand miserupist si absent in tara. Toti cocalarii,interlopii,abuzatorii si-au facut de cap lejer,partidele s-au ciomagit ca in ring, sub rumoarea unui public popular ametit de bere si mici,inept si incult in marea majoritate. O tara care-si tot allege niste natarai sa o conduca si aproba dicatatorii ,chiar merita sa o pateasca grav. Asa au patit si germanii si uite ca au inteles ceva. Noi nu am inteles nimic de la ceausism,de la altii,nici macar de la epoca de sparcaiala Basescu.
3
6
Dragnea Presedinte
3
14
Dacavau sange-n poola sa faca alegeri anticipate! Ia sa vedem daca au tupeu ?
10
1
iohannis si codruta.Mafia din justitia romana a ajuns la cote alarmante.Dl presedinte pus in loja de catre puterile europei este un penal ptr ca a furat prin falsuri si escrocherii... n...case.Dna Kovesi este partasa la furaciunile lui Iohannis,Microsoft,contracte de ascultarea prostiilor de romani si multe alte escrocherii.Este un lant de escroci si penali care nu vor sa plece de pe functii nici impuscati.Ajunge cate doasare masluite marca dna au dus oameni nevinovati in puscarii.Ptr cei de sub mine doar 10 la suta sunt cu voi restul impotriva.
6
17
Mai induram mult scursurile psd ??? Eu ii urasc pe toti psd-istii, ori sunt prosti gramada, ori sunt hoti si ticalosi
16
7
Sper sa faca PSD si ultima greseala. Sa se mobilizeze pentru suspendarea presedintelui. Abea atunci se vor mobiliza romanii. Ce va urma nu a visat vreodata Dragnea cu Viorica lui.
19
5
Rugam penalii actuali si viitori sa nu mai dea mesaje. Rugam Replica sa nu mai instige. Presedintele a fost ales de romani. Penalii si fituica nu reprezinta nimic. NIMIC . psd e condus de un penal care manipuleaza si instiga pt a se mentine la putere. Psd nu are oameni cinstiti. De aici circul pe care il face zilnic pt a se mentine la putere. Psd pute.
23
4
Jos cu infractorul
7
16

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102