REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ÎNCEPE operațiunea de ÎNCHIDERE a LOCALURILOR în județul CONSTANȚA!

ÎNCEPE operațiunea de ÎNCHIDERE a LOCALURILOR în județul CONSTANȚA!

Replica API 7 octombrie 2020 | 19:45 15549

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, miercuri, 07 octombrie a.c., care s-a reunit la sala „Remus Opreanu”, pentru votarea hotărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Astfel, la propunerea prefectului județului Constanța, s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33/05.10.2020, care prevede la Art. 2 faptul că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza U.A.T. Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5. Decizia a stat în baza analizei realizate de DSP Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36.

În Mangalia și Cumpăna operatorii economici vor fi închiși

Nu aceeași decizie a putut fi luată și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza U.A.T. Mangalia și U.A.T. Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.

În ceea ce privește scenariile de funcționare a școlilor din județ, au fost făcute modificări în cazul a 18 unități de învățământ.

În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2, la scenariul 3, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, până pe 20 octombrie a.c. (o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” până pe 15 octombrie a.c. (o clasă a VIII-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” până pe 20 octombrie a.c. (o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat).

Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Școala Primară „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei” Constanța. Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5487/1494/2020, până la modificarea ratei incidenței.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.

Totodată, în cadrul ședinței de CJSU, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean, ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie inchis tot urgent
1
0
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
0
0
Daca au inchis pacanelele si jocurile de noroc in Mangalia cum mai fac avere domnii de la primarie si cu dl. Primar Cristian Radu Pinocchio zis piticul atomic?!
3
0
In timp ce scriu acest comentariu, La grand imperial balroom lunde patron e Stelian Alexe e eveniment cu 150 de perdoane in interior. Salonul e undeva ascuns pe aurel vlaicu pe centura
4
1
Basescu vrea sa inchida tot pt. ca-l enerveaza romanii ca au votat pt. suspendarea lui.
1
2
acolo unde se imbata Basescu
3
0
SA INCHIDEM SI GUVERNUL DE CACAT AL ROMANIEI IMPREUNA CU CEI DOI CACAT KLAUS SI ORBAN
14
4
Lasati. Pariurile. Eram pe. Ei
4
1
Oricum sunt goale, au preturi exorbitante si calitate f proasta, sunt adevarate focare
12
1
Idiotule nu poti sa pui incasarile la buget inaintea vieti,tu nu vezi ca numai sunt locuri in spitale pentru infectati cu COVID,nu se bucura nimeni pentru ca trebuie sa trecem prin criza asta dar daca este cazul se vor inchide si scolile,altfel daca ai un copil si ti-ar muri pentru ca nu au fost locuri in spital sa fie tratat ce ai fi zis?,ai fi acuzat guvernul idiot care nu a inchis HORECA si nu a inchis scolile.
11
5
esti prost tare 16:40
1
0
Am belit plua!
0
2
Mananca pla cot la cot cu tine roxana proasta plii
4
2
Si machedonii care are carciumi ce mai mananca?
27
4
La cati bani au facut carciumarii pana acum, am fi chiar dobitoci sa-i credem ca nu mai au bani si ca sufera! 7 lei un pepsi, da-va-n...
26
1
Stare de urgenta.
16
12
De tara asta, a ajuns economia sa stea in baruri, carciumi, case de pariuri si mall-uri adica numai in consum ca productie canci
28
1
Doar cei spalati pe creier nu admit ca avem valul de infectari de dupa alegeri. Restul e apa de ploaie,bla bla politic.
12
12
Cu cat mai multi agenti privati sunt "trasi pe dreapta", cu atat mai putini bani se incaseaza la bugetele locale. Drept urmare, idiotii comentatori vor avea impozite mai mari si mai multe de platit. Cat despre pacanele, nimeni nu-i obliga pe jucatori sa-si cheltuie banii acolo. Asa ca , atarnatorii care nu au facut nimic in viata lor, decat sa sparga seminte si sa se oftice pe realizarile altora, sa nu mai comenteze ca niste nulitati ce sunt. Asa ca ....sictir!
24
10
pana nu treceti la invatamant universitar suta la suta online situatia o sa persiste, toate centrele universitare sunt focare de covid, vedeti statistica pe judete, cele mai multe cazuri sunt in orasele cu centre universitare !!!
14
10
despre aceasta decizie?!
6
3
Foarte bine ! Poate asa mai crapa de ciuda vreun jeg fitos, poate asa se mai educa prostimea care nu respecta nicio regula
17
6
pacanelele! Poate mai raman si prostii cu bani de mancare!
29
0
Sa gresiti primul cuvant din titlu? Ati uitat sa mai redactati articole de cand puneati 2 stiri pe zi in campania electorala...
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614