REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Începe recensământul traficului rutier. CNADNR va monitoriza toate vehiculele din România

Începe recensământul traficului rutier. CNADNR va monitoriza toate vehiculele din România

Replica API 18 aprilie 2015 | 14:03 96

De la biciclete și căruțe, la TIR-uri și tractoare

De la biciclete și căruțe, la TIR-uri și tractoare

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va începe, luni, 20 aprilie a.c., recensământul traficului rutier pe teritoriul României, pe toate drumurile naționale, județene și comunale.

Potrivit CNADNR, înregistrările pentru recensământul de trafic se vor face timp de zece zile, în diferite perioade ale anului (două zile în aprilie, două zile în mai, trei zile în august, o zi în octombrie și două zile în noiembrie) și se va încheia în data de 14 noiembrie 2015 la ora 20:00.

Acțiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite și se va desfășura în toate țările Uniunii Europene. Recensământul vizează traficul rutier de pe teritoriul României, indiferent de țara în care sunt înmatriculate autovehiculele.

"Înregistrările de trafic se desfășoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie și două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00. Efectuarea înregistrării circulației rutiere pe rețeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier și înregistrări manuale, pe formulare", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Pe întreaga rețea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pentru drumurile naționale și 2.390 de posturi pentru cele județene și comunale.

Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri naționale va fi realizată de către CNADNR prin unitățile sale din teritoriu, respectiv Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri, în cazul celor județene și comunale acțiunile fiind derulate de autoritățile locale, respectiv Consiliile Județene, cu coordonare tehnică și metodologică din partea Companiei de Drumuri.

Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate de pe întreaga rețea de drumuri publice interurbane este realizată de CNADNR - CESTRIN, care le va prelucra și organiza statistic.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, și are drept scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.

Astfel, în cadrul acestui proces vor fi monitorizate biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102