REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Începe rusificarea rapidă a estului Ucrainei: Decretul semnat de Vladimir Putin, după ce ucrainenii și-au ales un alt președinte

Începe rusificarea rapidă a estului Ucrainei: Decretul semnat de Vladimir Putin, după ce ucrainenii și-au ales un alt președinte

Replica API 24 aprilie 2019 | 00:00 262

Locuitorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei vor putea primi mai uşor cetăţenie rusă în virtutea unui decret semnat miercuri de Vladimir Putin, la câteva zile după alegerea noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Potrivit acestui decret publicat pe site-ul Kremlinului, o procedură simplificată le va permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, unde un război între separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani, să primească un paşaport rus, informează agerpres.ro.

Numai locuitorii din "anumite părţi" ale celor două regiuni ucrainene sunt vizaţi de decret, dar nu sunt furnizate mai multe detalii.

Nu există totuşi nicio îndoială că măsura le priveşte pe persoanele care trăiesc în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk, regiuni rebele proruse care nu se află sub controlul Ucrainei.

Decretul precizează în special că autorităţile ruse nu ar trebui "să aibă nevoie de mai mult de trei luni" pentru a studia cererile depuse.

Măsura "umanitară" vizează "protejarea drepturilor şi libertăţilor persoanei şi cetăţeanului şi este ghidată de principiile general acceptate de normele şi de dreptul internaţional", potrivit textului decretului.

După venirea la putere a liderilor pro-occidentali în Ucraina în primăvara lui 2014, în estul ţării a izbucnit un război între forţele de la Kiev şi separatiştii proruşi, susţinuţi militar de Rusia, potrivit Ucrainei şi statelor occidentale.

Vladimir Putin a semnat acest decret la câteva zile după alegerea în Ucraina a lui Volodimir Zelenski, care a promis să "relanseze" procesul de pace în estul ţării.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ucrainienii tot rusi raman. Asta e.
0
0
Dau banii cu camata 30% in Mangalia si prin prejurimii si vand droguri de toate categoriile
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108