REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ÎNCEPE SEZONUL TOXIINFECŢIILOR. Încă un restaurant din City Park Mall, găsit cu PROBLEME!

ÎNCEPE SEZONUL TOXIINFECŢIILOR. Încă un restaurant din City Park Mall, găsit cu PROBLEME!

Replica API 19 mai 2017 | 00:00 599

Ce serviţi, oameni buni, clienţilor?!?

Ce serviţi, oameni buni, clienţilor?!?

A început sezonul... toxiinfecţiilor alimentare! Scoici servite fără mănuşi, mâncare infectă în mall-uri, iar lista probabil că va continua în perioada următoare! După ce inspectorii de la Comisariatul Județean de Protecția Consumatorului s-au dus în control la restaurantele din City Park Mall, cei de la Direcția de Sănătate Publică au fost și ei în inspecție pe data de 18 mai. Evident, problemele au continuat să curgă! De data aceasta au fost controlați vecinii restaurantului chinezesc Chin Tai, mai precis restaurant Rustic.

Inspectorii DSP au fost în control pe 18 mai la restaurant Rustic, aflat în zona de FOOD din City Park Mall. După ce inspectorii de la CJPC i-au găsit fără tavan în bucătărie când au fost în control pe 16 mai, aceștia au intrat în renovare pentru o zi de muncă. Când au ajuns cei de la DSP, tavanul era nou montat, dar tot i-au găsit cu nereguli.

Astfel, cei de la restaurant erau obligați să păstreze probe de produse alimentare timp de 48 de ore, acestea nu au putut fi identificate, astfel au fost sancționați de către inspectori. Sancțiunea constă în amendă între 1000-3000 de lei. De asemenea, conducerea restaurantului nu a prezentat nici fisele de aptitudini ale angajaților. Inspectorii le-a dat termen 24 de ore să le prezinte, după ce au motivat absența acestora cum că se află la medic. Dacă nu le aduc în termenul menționat, vor primi o nouă sancțiune.

Reamintim că inspectorii de la CJPC au fost în control pe 16 mai în zona restaurantelor din City Park Mall. Cele mai multe probleme au fost găsite la restaurantul Chin Tai, unde mizeria și produsele expirate erau la ordinea zilei. Horia Constantinescu, șeful CJPC, a declarat că peste 60 la sută din produse erau expirate sau fără documente de proveniență și că a fost sesizată Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru retragerea avizului de funcționare al societății comerciale care administrează restaurantul. Restaurantul a fost amendat cu suma de 25.000 de lei și se sistează funcționarea acestuia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Titlu gresit. Corect era Incepe sezonul controalelor.
3
1
36 de ore trebuie tinute probele. Practic sunt 2 zile, ziua cand a fost gatita mancarea si a doua zi. Si da, daca au fost inchisi o zi nu aveau de unde sa aiba probe ... din zilele anterioare, dar aveau obligatia sa aiba probe din macarea pe care o serveau in acel moment clientilor
0
0
Vand droguri de mare risc Papacostea Alexandru ma cheama umblu cu un Passat negru
4
0
Daca 48 de ore a fost inchis,de unde sa pastreze probe...doar sa le aduca de acasa.
0
2
un escroc atronul asta si sau magarit si la bomba lui de restaurant fura la gramaj, si calitate slaba noroc ca mai e virgil sef de sala
0
0
Au avut 2 zile inchise
2
1
A fost inchis o zi, 24 de ore. Au obligatia sa tina mostrele de 48 de ore
3
1
Pai daca a fost inchis pentru renovare, de unde sa aiba mostre de mancare????
6
2
amenda maxima, si sa ramana fara dreptul de a-si mai deschide vreodata afacere cu produse alimentare!
9
0
mda. in zona city cand mergi e mare aglomeratie la francizati numai. Mancarea rustica si cea chinezeasca nu avea clienti. era de asteptat ca acolo sa le expire una alta. chestia cu pastratul de monstre timp de 48 de ore e anevoioasa chiar aberanta.
3
2
Sa vedem daca va face fata la corectitudine in statiunea Costinesti de unde a plecat din postul de consilier local ,,DIN DRAGOSTE PENTRU COSTINESTI''.
2
4
VAND MAIDANEZI LA ROTISOR ,,AVEM SI SARMALUTE DE MAIDANEZ.
5
5
Da de tze sa inchida magatzinu chinetzesc,tocmai acum cand se obistznuisera oamenii cu mancare chinetzeasca cu pedigree deparatzitat si castrat!?Ham,ham!!
11
6
de protectie???restaurantul ala chinezesk,pakat de el,poate se reprofilau chinezii sa faca maidanezi la protap mai skapam si noi de tarlele de kaini...manelistii,grija mare ca in curand n-o sa mai aveti unde papa,repejor faceti un protest pe facebuk.Amenzi sa curga,si condamnari!cu executare!
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102