REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Începerea școlii, sub semnul întrebării: Val de concedii medicale și de cereri de scutire

Începerea școlii, sub semnul întrebării: Val de concedii medicale și de cereri de scutire

Replica API 30 august 2020 | 21:59 45967

Cursurile ar trebui să se reia în școli începând cu 14 septembrie, însă, deși mai sunt doar două săptămâni până la acest moment, încă există numeroase necunoscute legate de procedurile care vor trebui urmate pentru prevenirea răspândirea coronavirusului.

În aceste condiții, numeroși profesori, dar și părinți, intenționează să absenteze de la deschiderea școlilor, potrivit unor surse din învățământ, scrie stiripesurse.ro.

În condițiile în care există mii de profesori peste 60 de ani sau cu diverse boli cronice, numeroase cadre didactice intenționează să-și ia concediu medical la începerea școlii, cel puțin două săptămâni, până la lămurirea situației. Există temerea că în școli vor apărea rapid focare de COVID, ceea ce va duce la închiderea școlilor.

Situația nu este foarte diferită nici în rândul părinților. Potrivit surselor din învățământ, directorii de școli se confruntă cu un val de solicitări din partea părinților care nu vor să-și dea copiii la cursuri în primele săptămâni. Există și situații extreme, de părinți care au optat pentru retragerea copiilor din sistemul public de învățământ, considerând umilitoare și traumatizante măsurile anunțate, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii tot timpul și panourile de plexiglas în jurul băncilor. O asemenea mișcare nu poate lua însă amploare în România, în condițiile care care sistemul de homeschooling nu este reglementat, iar părinții pot apela doar la școli din afara țării.

Vicepremierul Raluca Turcan afirma în urmă cu două zile că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, "evident, cu măsurile de protecţie”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa parerea mea,cei care au varsta de pensionare sa se pensioneze.Sistemul sa faca angajari corecte si cinstite,astfel cei tineri sa poata promova.S-ar aduce un suflu nou in sistemul educational.
0
0
Ma uit la comentarii si la cate greseli vad, pare ca pandemia a inceput acum multi ani si ca multi ai stat acasa
8
1
Inceperea scoli ar fi deminute pt copiii pentru a invata
5
3
Copii au ca modele oamenii maturi. Cand cei maturi au o asa de joasa limita a valorii si in plus cam toata media promoveaza impostura,cand societatea arata ca fara carte poti ajunge dregator si sa faci legi,sa fii ,,vedeta'' sau ,,afacerist''' controversat dar bogat,ce naiba sa inteleaga copii? Corect,sunt cateva familii ce inca mai pastreaza scara valorilor corecta,insa ele sunt oricum dispretuite de majoritatea societatii degradate. Dascalii,cei buni si putini au cam imbatranit,cei tineri nu sunt tolerati si sunt marginalizati. De unde sa-si ia modele copii?
14
9
Te-a invata limba roman? Vai de tine in ce hal o folosesti!
23
18
in zona care locuiesc sunt niste cadre de cacat care in afara sa comande online zilnic sa cumpere mobila si sa faca petreceri cu toate rasele din tara asta de parveniti bulangii nu fac, mai pleaca in weekend si saptamana viitoare vin altii la dansii, se feresc cat pot de coronavirus, o tara de cacat care sper sa ajunga ca grecia sau mai rau
10
22
De scoala din ziua se azi sunt niste ratati incapabili sa socializeze. Stau toata ziua cu ochii in tablete si telefoane, niste palmangii tristi cu grave probleme psihice.
22
18
deja sunt manipulati de "social media" in lipsa unei educatii familiale.
28
9
Ne doare in doamna PULA de scoala voastra.pe noi votarea din septembrie ne intereseaza iar de romani ni se rupe cariciul.
29
10
tinetii acasa si o sa devina asa cum vreti: o mare masa de prosti manipulati
40
16

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614