REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Începutul unui nou an universitar, semnal de alarmă: „Locurile la cămin se vând ca la piaţă!”

Începutul unui nou an universitar, semnal de alarmă: „Locurile la cămin se vând ca la piaţă!”

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:00 183

Anul universitar 2017 – 2018 a fost deschis, astăzi, la Constanța, în prezența oficialităților locale, județene și inclusiv în prezența președintelui României, Klaus Iohannis. Deschiderea anului universitar reprezintă un nou început și, după cum au subliniat reprezentanții Asociației Generația de Azi, ar trebui să fie un semnal de alarmă.

„Asociația Generației de Azi, prin deschiderea anului universitar 2017 – 2018, dorește să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește corupția din cadrul învățământul superior: acordarea de locuri la cămine pe șpăgi, vânzarea locurilor de la cămine de către studenți, vânzarea de cursuri ale profesorilor în rândul studenților, examene cumpărate, condiții decente în căminele de stat. Asociațiile care apără drepturile studențești, alături de conducerea universităților, a Ministerului Educației, trebuie să aibă în vedere aceste lucruri și să depună efort pentru a soluționa aceste probleme, găsind soluții și în practică, nu numai în teorie. Noi, ca organizație neguvernamentală, reprezentativă a tinerilor, suntem dispuși alături de organizațiile studențești să contribuim la realizarea unui mediu propice pentru tânărul student din România și eradicarea problemelor cu care se confruntă și în practică”, au transmis reprezentanții asociației.

„Suntem obișnuiți cu aceleași discursuri la fiecare început de an universitar din partea politicienilor, care în teorie au puterea de a produce o reformă în sistemul de învățământ superior, dar, o produc numai în teorie. Este trist să vedem în anul 2017, cum locurile la cămine se vând ca în piață sau se procură prin mijloace de mituare, iar condițiile la căminele studențești nu sunt cele mai potrivite pentru a crea un mediu propice tânărului student.

Societatea civilă are datoria morală să susțină și să investească în tineri. Ceremonia de începere a anului universitar 2017 – 2018 ne reamintește că avem posibilitatea de a definitiva prin reformă actualul sistem de învățământ pentru a facilita parcursul tinerilor din această țară, reprezentând un nou început la nivel de aspirații, țeluri și așteptări”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației Generației de Azi.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu auzi de hotiile de la caminele studentesti?.Doar esti maharul radioo securitatii pulii mele.Ii asculti pe toti le faci dosare nenorocitule MOARTE TIE SI FAMILIEI TALE DE TIGAN NENOROCIT.
0
0
Terente !? Sugi pula ma !
0
0
Ofer cazare pt 2 studente, conditii de lux, zona Campus, contra orgii sexy in 3.
1
1
lasa-ti studentele sa vina la mine!
1
0
SI CE LE VOIATI GRATIS ?
1
0
si a pus dintii?
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218