REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Închisoare pentru directorii şcolilor unde se predă educaţia sexuală fără acordul părinţilor?

Închisoare pentru directorii şcolilor unde se predă educaţia sexuală fără acordul părinţilor?

Replica API 20 februarie 2018 | 00:00 226

Un proiect de lege adoptat de Senat, ce urmează să fie pus în dezbatere de Camera Deputaților, stârnește indignarea Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Este vorba despre proiectul de lege pentru „Inocența Copilăriei”, care solicită pedeapsa cu închisoarea pentru directorii de școală care autorizează predarea educației sexuale fără acordul semestrial, scris, al părinților sau al tutorilor.

„Considerăm o eventuală promulgare a acestei legi ca fiind un atac asupra dezvoltării corecte și conștiente a tinerilor din România, cu rezultate dezastruoase pe termen lung. Introducerea educației sexuale în școli nu este un atentat la inocența elevilor, este o necesitate care încurajează tinerii să cunoască riscurile și beneficiile unui comportament sexual adecvat și să înțeleagă această responsabilitate. Așadar, considerăm că această inițiativă legislativă este un atac direct asupra dezvoltării informate a tinerilor din România, întrucât îndepărtează posibilitatea elevilor de a avea parte de o educație complexă. Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România solicită Plenului Camerei Deputaților o respingere fermă a Proiectului de Lege”, au subliniat mediciniștii.

„Din punct de vedere statistic, România este pe primul loc în Europa la numărul de sarcini la adolescente. De asemenea, o mare parte din populație nu cunoaște noțiuni de bază ce țin de anatomia și fiziologia corpului uman, aceste cunoștințe fiind de real ajutor în înțelegerea anumitor obiceiuri sanitare sau probleme de sănătate. Dezinformarea duce la erori frecvente de înțelegere a conceptului de sănătate a reproducerii, în prezent neexistând materiale corespunzătoare acceptate în programa școlară, care să ofere elevilor din România informațiile adaptate nevoilor lor. În lipsa acestora, informarea din surse nesigure la care tinerii au acces facil, poate duce la comportamente sanitare și sexuale dăunătoare.

Introducerea educației sexuale în școli nu este un atentat la inocența elevilor, este o necesitate care încurajează tinerii să cunoască riscurile și beneficiile unui comportament sexual adecvat și să înțeleagă această responsabilitate. FASMR susține și încurajează programele de educație în vederea scăderii incidenței infecțiilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorilor, deoarece lipsa informării duce la erori frecvente de înțelegere a manifestărilor patologice ce țin de sănătatea reproducerii.

Considerăm că prin aceste programe de educație sexuală, se pot oferi informații clare, corecte, bazate pe dovezi științifice, adaptate vârstei elevilor cărora se adresează, având un caracter nepărtinitor. În 2017, prin proiectele întreprinse în cadrul FASMR, peste 2000 de elevi au beneficiat de acces la informații despre riscurile unei sarcini în adolescență, ale avortului efectuat în condiții nesigure, despre metodele de prevenire a principalelor infecții cu transmitere sexuală. Ca viitori medici, avem o responsabilitate față de întreaga comunitate de a oferi un context educațional care să asigure o dezvoltare optimă”, au mai adăugat studenții la medicină.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este intrebarea.
6
0
Dar de este religia medievala? Ca nu se updateaza ca iphonul? Distrusule.
4
4
parlamentul asta de idioti legifereaza numai diminuari ale drepturilor si libertatilor cetatenesti.
6
3
bine ca le bagati religie medievala in cap sa aiba cine sa se tirasca la moaste si sa cumpere luminari .in loc sa mergeti la spital sa mergeti la catedrala sa va mintuiti habotnicilor .lasati copii sa invete nu ii mai indobitociti ca sunt destui
10
3
Nu e buna legea. Nici nu ar trebui pusa in discutie predarea sexualizarii.
2
6
Sa-si dea parerea parintii copiilor si nu niste asexuati intrati la ,,facutati,,pe baza de dosar.Daca veti verifica cine finanteaza aceste srl-uri, precis o sa-l gasiti pe soros in spate. De ce nu militeaza pentu introducerea orelor de educatie civica,patriotica,istorica , de comportament in societate? Mai bine si-ar ocupa timpul cu insusirea tainelor medicale, ca e jale ce prost sint pregatite actualele promotii de ,,medici,,. Foarte buna legea.
7
4
de ce ar trebui sa invatam copiii de ce ar trebui sa faca si ce nu ar trebui sa faca? de ce ar trebui sa ii pregatim pentru viata? trebuie sa-i lasam dobitoci, sa colcaie hormonii in ei si sa-si faca de cap nestiind de fapt la ce pericole se expun: boli cu transmitere sexuala, avorturi, nasteri la varste premature, etc.... lasati ca vin teodosie, daniel si sleahta lor si rezolva tot, ca asa e invatat romanul...
11
3
Cred ca sint necesare niste informatii referitoarela comportamentul si sanatatea intima a copiilor in special la fete dar nu amanunte profunde privind viata intima
6
2
MARSH MAH NEOMARXISTI DEPRAVATI! E FOARTE BUNA LEGEA! LA PARNAIE CU VOI!
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102