REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

INCIDENTE în Piața Victoriei: Traficul a fost BLOCAT în fața Muzeului Antipa

INCIDENTE în Piața Victoriei: Traficul a fost BLOCAT în fața Muzeului Antipa

Replica API 24 iunie 2018 | 00:00 160

Câteva mii de persoane protestează, duminică, în mai multe oraşe din ţară şi scandează lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva Guvernului. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Anticipate”, ”Hoţi”, dar şi ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”. ”Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?”, este mesajul protestatarilor de la Sibiu, în timp ce la Cluj şi Oradea, oamenii au instalat corturi în pieţele centrale şi refuză să plece, anunţând că vor lupta ”până la capăt”, scrie news.ro, conform stiripesurse.ro.

La Sibiu, ca de fiecare dată în ultimele zile, protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş, după care au pornit în marş pe principalele străzi.

Protestatarii au steaguri, ale României şi ale Uniunii Europene, fluiere, vuvuzele, pancarte cu mesaje împotriva coaliţiei de guvernare, dar şi portavoci.

Protestul este autorizat şi se numeşte ”Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?”, iar în autorizaţie manifestanţii au precizat de ce ies în stradă.

”1. Noi nu suntem puşcăriaşi. Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea? 2. Modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală (posibil prin OUG) şi posibila suspendare a preşedintelui Iohannis”, se arată în document.

Protestatarii strigă ”Demisia”, ”Anticipate”, ”Hoţi”, dar şi ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi ”Justiţie, nu corpţie”.

Cel mai probabil, traeeul pe care-l vor urma în această seară este cel lung, de peste zece kilometri, care trece şi prin faţa casei preşedintelui Iohannis.

Şi la Cluj, oamenii au ieşit din nou în stradă pentru a scanda împotriva coaliţiei dde guvernare şi împotriva lui Liviu Dragnea, căruia îi urează ”Mulţi ani, cu executare”.

Clujenii au instalat de câteva zile corturi în piaţa centrală a oraşului şi refuză să plece, atâta timp cât Liviu Dragnea nu demisionează.

S-a început cu trei corturi, numărul acestora ajungând, duminică, la 11.

Şi la Cluj se scandează împotriva lui Liviu Dragnea, iar protestatarii anunţă că vor lupta ”până la capăt”, făcând aluzie la declaraţie preşedintelui PSD.

La Cluj se scandează ”Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”.

Modelul protestatarilor din Cluj a fost preluat şi de cei din Oradea care au instalat trei corturi în piaţa centrală.

”Sunt antreprenor din 1194 şi ce se întâmplă în acest moment este de nesuportat. Am văzut ce au făcut protestatarii din Cluj şi am preluat modelul. Suntem cu trei corturi î piaţa, dar cr4ed că ne vom strânge mai mulţi. Nu vom pleca de aici până nu scăpăm de Pablo Escobar de Teleorman, aşa-zisul Liviu Dragnea”, a declarat unul dintre protestatarii din Oradea.

Şi la Iaşi oamenii protestează. Peste 400 de persoane protestează în Piaţa Unirii din centrul oraşului, oameni scandând lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea.

Totodată, protestatarii cer începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Ieşenii au început să se adune începând cu ora 18.30 în Piaţa Unirii din municipiu, având steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii.

Manifestanţii au vuvuzele şi fluiere.

Oamenii scandează printre altele ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”PSD eşti un gunoi, ne tragi ţara înapoi” şi ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă”.

Oamenii continuă să vină în Piaţa Unirii din Iaşi, alăturându-se protestului.

Proteste intitulate ”Cod roşu de OUG” mai au loc la Braşov, Alba Iulia, dar şi în DIaspora.

UPDATE Numărul protestatarilor care se află duminică seara în Piața Victoriei a ajuns la 4.000, circulația pe bulevardul Kiseleff fiind blocată din cauza numărului mare de persoane. A fost deviată și circulația autobuzelor RATB.

UPDATE

Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar traficul rutier este blocat prin faţa Muzeului Antipa.

Grupuri de oameni sosesc continuu în piaţă.

Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”.

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” a fost anunţat pe Facebook pentru duminică seară în Bucureşti. Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în mai multe oraşe din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

Şi sâmbătă seara au manifestat în Piaţa Victoriei peste 2.000 de oameni, între care şi scriitoarea Ana Blandiana, precum şi alte câteva mii în mai multe oraşe din ţară. La Cluj-Napoca, zeci de oameni au rămas în corturi şi peste noapte.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă".

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

"Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca esti prost macar taci dracului din gura ca te faci de cacat!
0
0
hastag rezist din ce in ce mai putini ,au inceput sa citeasca ,sa se informeze si sa-si dea seama ca sunt manipulati, , prostiti ,indobitociti cu stiri false folositi pentru avantajele politice biata masa de manevra si presiune . Doar cei care inca nu vor sa citesca modificarile la legi si coduri mai cred in propaganda iefitina a lui johanis ,sica mandolina ,sau ala fara pantaloni de la metrou A sosit timpul sa va treziti inaint de ase intampla vreo nenorocire din cauza unor minti mai infierbantate
2
3
Am sosit acum de la mitingul de la Constanta, Aveti ordin sa nu scrieti despre el ?
4
2
Nu pot face altceva decat sa demonstreze!Nu au un plan de guvernare si nici cu cine!SUNT NISTE KASI CARE HABAR NU AU CE VOR SA FACA!
2
7
Tupeu nesimtit. Daca aproape jumatate din cei prezenti la vot au votata PSD ALDE conduse de Dragnea si Tariceanu ce tupeu ai sa ceri demisia? Mergeti la vot in 2020 si schimbati majoritatea. Unde erati jegurilor cand Basescu se pisa pe romani? Il pupati in kur! Si pe Udrea la fel! De ce nu ati protestat bai profesori, doctori, actori cand vi s au taiat salariile cu un sfert? Blamati psd care nu umai ca v a dat innapoi ci v a si marit salariile! Bun simt aveti?
5
6
JOS cu jegurile lui dracnea si tariceani care le-au facut salarii de "jde mii de euro la toti trantorii bugetari!!!
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102