REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Incidentele provocate de gerul din România, comentate de presa britanică: 'FIARA DIN EST'

Incidentele provocate de gerul din România, comentate de presa britanică: 'FIARA DIN EST'

Replica API 28 februarie 2018 | 00:00 212

Valul de ger şi viscol abătut asupra României a provocat moartea a două persoane, a închis zeci de drumuri naţionale şi judeţene, a anulat câteva zeci de trenuri, a suspendat activitatea şcolilor şi a închis porturile maritime. Aceste aspecte au fost relatate şi de presa britanică. Jurnaliştii de la Daily Mail au denumit acest val de ninsoare „Fiara din est”. Iată ce a scris cotidianul britanic în cea de-a doua zi „de Cod Portocaliu”:

„Temperaturile înregistrate în cea mai mare parte a Europei, aflate sub zero grade, au dus la anularea zborurilor, transportul rutier și feroviar a fost întrerupt, iar școlile au fost închise.

Un fenomen meteorologic siberian, numit "fiara din est", a adus cele mai reci temperaturi din ultimii ani, în multe regiuni. Se așteptă ca înghețul să continue şi n restul săptămânii.

În sudul României, o femeie de 83 de ani, din Adâncata, a fost descoperită în zăpadă și a murit pe drum spre spital, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit mort, luni, în județul Suceava.

Autostrada care leagă capitala București de Constanța și zeci de alte drumuri au fost închise. Mai mult de 80 de trenuri și 15 zboruri au fost anulate, Potrivit Poliţiei Române, iar porturile româneşti la Marea Neagră au fost închise.

Școlile au fost închise în București și în alte zece județe din România, precum și în toată zona de vest și centrală a Croației. Acoperișurile a zeci de case s-au prăbușit sub greutatea zăpezii în cantonul Unsko-Sanski din nord-vestul Bosniei. RTCG de stat a declarat că principalul aeroport din Golubovci din Muntenegru a fost închis peste câteva ore peste noapte. O furtună de zăpadă, care a avut loc luni la Roma, a determinat autoritățile italiene să apeleze la armată pentru a ajuta la curățarea străzilor”, relatează publicaţia britanică DailyMail.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiara din est, asa cum se vede si in poza, abia pusese 1 cm de zapada pe asfalt. Adevaratele fiare din est sunt cele dininstitutiile care inchid aiurea drumuri nationale, in loc sa ii puna pe aia de la deszapezire la treaba. Dam pe deszapezire de 5 ori mai mult ca in Finlanda si avem drumuri inchise...
2
0
Esti lovit la cap baiatu Unde ai dat bani pentru diploma Hahalere de hoti mincinosi si koorve
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218