REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

INCONŞTIENŢĂ! Elevii care au terminat liceul au defilat prin oraş cocoţaţi pe portiere

INCONŞTIENŢĂ! Elevii care au terminat liceul au defilat prin oraş cocoţaţi pe portiere

Replica API 18 mai 2017 | 12:37 685

S-a dat startul la dezmăţ pe străzile din Constanţa! Ca în fiecare an, în această perioadă, elevii claselor a XII-a sărbătoresc terminarea liceului. Şi, cei mai mulţi aleg să-şi strige fericirea în trafic, cocoţându-se pe maşinile aflate în mers sau ieşind pe jumătate, pe geam. Un astfel de eveniment a fost surprins de participanţii la trafic zilele trecute în zona Mamaia Nord-Summerland. Numai că acest teribilism ar fi putut să îi coste scump pe tinerii inconștienți. Amenda pentru aceste acte inconștiente este una destul de mare, însă ceea ce ar fi trebuit să îi sperie și mai tare este faptul că în orice clipă se putea produce un accident rutier.

Și anul acesta elevii care au terminat liceul s-au dat în stambă prin oraș. Un constănțean a surprins în trafic mai multe mașini în care elevii de la Colegiul Național Pedagogic s-au cocoțat pe portiere. Tânărul a făcut și un apel către elevii teribiliști. „O să facem un apel la colegii mai tineri să renunțe la genul acesta de manifestații cum au fost cele de zilele trecute ale celor de la Pedagogic!

Încercați să înțelegeți că dacă va cădea vreunul e grav rău și dă multă lume "cu subsemnatul" pe la Rutieră, (de la directorul liceului, până la cei implicați în incident, evident fără vină) ca să nu mai zic de integritatea corporală a tânărului absolvent și de riscurile pe care și le asumă jumătate ieșit pe geam sau pe trapă. Au mai terminat și alții liceul, au luat BAC-ul, au făcut o facultate, au luat o licență, au urmat un Master și nu au mai făcut atâta tam-tam!”, a specificat Cristi. S.

Polițiștii constănțeni atrag atenția: "Pericolele la care se expun sunt foarte mari!"

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat în repetate rânduri că, în primul rând, tinerii ar trebui să țină cont de pericolele la care se expun și asta pentru că, în cazul unui accident, urmările nu vor fi ușoare. Spre exemplu, dacă un tânăr se dezechilibrează și cade pe carosabil, având în vedere că se află în trafic, un alt vehicul, care vine din spate/față, ar putea trece peste el.

De asemenea, în cazul celor ce stau în picioare pe banchetă, cu jumătate de corp în afara vehiculului, în zona trapei din plafon, la o frână bruscă riscă să se aleagă cu un traumatism pulmonar grav, care se poate solda și cu pierderea vieții. Prin urmare, o clipă de teribilism poate înlocui examenul de bacalaureat cu o înmormântare. Educația trebuie făcută și de către părinți, care ar trebui să stea de vorbă cu adolescenții și să le explice riscurile. În plus, potrivit oamenilor legii, în astfel de cazuri se aplică sancțiuni la OUG 195/2002 actualizată, privind circulaţia pe drumurile publice.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dfsfgg sfg
0
0
Tinand cont de faptul ca sunt unul din soferii din fotografii, tin sa precizez ca fetele au iesit doar pentru camera pe geam sau trapa, fiind prezenti cei de la Neptun TV acolo sa ne filmeze si deasemenea ne deplasam foarte incet. Ignorand frustratii care nu au avut o viata sociala in liceu si la terminarea acestuia au sarbatorit cu mami si tati la McDonalds cu un Happy Meal, fiind un lux, se tot practica aceasta traditie de cativa ani si n-a murit nici unul. Probabil va mai trebuie vreo 30 40 de ani sa intelegeti ca si noi ne gandim sa nu acceleram. BM
4
1
astia de la liceele din centru care-si permit decapotabile au bac-ul demult in buzunar. Mai bine-ti vezi de copiii tai, pun pariu ca nici iphone n-ai fost in stare sa le iei. Daca tu n-ai avut, ei sa se descurce. Buna deviza, ai dreptate, are societatea nevoie si de sclavi. Acum du-te sa-ti incalzesti supica. Noapte buna.
10
2
Bucuria dinaintea dezastrului, iar o sa promoveze 20% la bac, pana la urma sa se bucure pentru diploma aia de 12 clase, si-au depasit targetul, au trecut de 10 clase obligatorii
6
0
Sa se dea artificii pentru niste handicapati care au terminat liceul .E o performanta pentru miile de retardati
7
0
parintii aia rupti in fund au cladit tara asta. Copiii de bani gata sunt in general copii de infractori neprinsi.
9
0
Pentru ca sunt tinere si au multe optiuni de ales,si pentru distractie si ptr munca,si ptr ca e timpul lor sa se manifeste cum vor,nu stiu de unde ati aparut,ursitoare cu tupeu,sa spuneti cum vor ajunge tinerele de azi,cand de fapt voi umblati pe strada cu limbile scoase,si cu bale!
9
10
saracilor, stati pe margine si va curg balele, nema decapotabile. Deh, daca ati avut parinti rupti in pfund, asta e. Tocanita si mersul pe jos. Normal ca ati crescut cu complexe cat casa.
12
13
Un comportament normal avand in vedere ca pentru acesti retardati a ajuns sa fie o performanta faptul ca ai terminat liceul!
12
1
pentru bordel nu le trebue scoala.sa fii buna in craci.
8
1
lasati i ca se duc apoi la facultati private SH...secand hand .....vai mama lor....
15
0
Bucuria este mare, sunt de inteles. Nici nu stiti ce va asteapta, bucurati-va cat mai aveti timp.
10
1
O generatie de descreierati. Nu stiu sa faca nimic in afara de facebook, bautura, petreceri, droguri si prostitutie.
16
0
Pitipoance si cocalari care traiesc pe banii babacului ! Bulangiii nici nu stiu sa futa ... fut in buric si cred ca e pizda ,,, dau limbi si cred ca sunt macho ! iar Ele sug puli prin wc-uri pt un pachet de tigari ! generatie de retardati . Sictir !
15
1
Ce s-o fi intamplat de s-au prostit...la propriu...generatiile astea in atat de scurt timp ? Si nu doar in tara noastra. E un paradox...toti retarzii fac facultate dar a ajuns o performanta suoraomeneasca sa iei bac-ul. Raspuns: daca ai trecut de bac unde banii vorbesc in doar 20% din cazuri, urmeaza situatiile in care banii vorbesc in 100% din cazuri. Si uite asa...incet...incet...ne ducem dracu spre colaps. Succes !
15
1
in alte tari erau la puscarie cateva zile si soferul pieton
16
1
Ce bune erau muncile patriotice!
17
0
Nu-i problema. Cu bani si desfacut picioare se rezolva totul pe lumea asta, inclusiv in Romania !
20
0
Dupa examenul de bacalaureat nu se mai plimba niciunul....sunt toti suparato ca l au luat " cu brio"....
18
0
O sa planga cu vorbe dupa examenul de bacalaureat.Doar 10 la suta vor lua acest examen...restul la oi la stana.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369