REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Inconştienţă: Pietonii constănţeni "fentează" moartea traversând neregulamentar!

Inconştienţă: Pietonii constănţeni "fentează" moartea traversând neregulamentar!

Replica API 18 februarie 2017 | 17:25 298

Pietonii constănţeni nu ţin cont de regulile de circulaţie! Aşa se face că numai vineri, 17 februarie a.c., s-au produs două accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni care au traversat strada neregulamentar.

Aşadar, vineri, 17 februarie a.c., la ora 10.17, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, unde a surprins și accidentat uşor o femeie, în vârstă de 32 de ani, din Constanța, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

În aceeași zi, la ora 19.34, un alt bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Constanța a condus un microbuz pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, unde a surprins și accidentat ușor o adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Constanța, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără se se asigure. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Ce recomandă pietonilor poliţiştii constănţeni?

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ma enerveaza astia care traverseaza aiurea si te mai si sfideaza de parca masina ei au prioritate. Mi as dori sa am un baston si cand trec pe langa ei sa le dau una dupa ceafa sa se trezeasca...
1
0
Ne mai tine mult in bezna la Constanta panarama asta de primar??
0
0
Cam mult spus Ptr serv circulatie.E greu Ptr ei
1
2
Alo, serviciul circulatie, mai faceti o trecere de pietoni langa sensul giratoriu de pe Soveja, de la Mall. Trebuie sa ocolesti 700m ca sa poti intra in parc de pe strada Branduselor. In prezent sunt 2 variante ori pe la Gravity ori pe la intersectia cu Lapusneanu . Pe Lapusneanu sunt si treceri la fiecare alee dintre blocuri.
1
2
De cacat.cum e SI primatul.un terchea verchea care nu are nici viziune nici idei.in campanie I a dat idei altcineva.moca.fara vani.nu evreii consilieri.aia doar au furat idei SI au supr bani negrii.
6
2
Poza e de la abator au facut ei pasajul dar e pentru prosti. Pai cine are timp sa urce sa coboare scari? Pierzi promotia si randul la casa la profi. Mosii si babele din zona sunt de o agresivitate greu de imaginat.nu copiii sunt imprevizibili,ci astia ! Trebuie politie zilnic pe acolo sa dea amenzi non stop dar paznicii locali au alte treburi cum ar fi sa imite adevarata politie. Se cred NYPD paznici...gardieni
9
3
Lipsa celor 7 ani de acasa! Un popor needucat. Toata media promoveaza incultura, toata ziua ii vezi la tv pe cei care au ajuns foarte bogati prin diverse mijloace. De asemenea, toate posturile tv le promoveaza pe asa zisele Beyonce, Salamele, Dragusancele! Cine mai are timp sa faca educatie rutiera, sa-i invete pe copii sa cedeze locurile in mijloacele de transport in comun, etc!
13
1
Sunt si conducatorii auto asa cum sunt,dar cea mai mare parte din pietoni habar nu au de educatie rutiera.Ar trebui sa fie si ei urcati la volan macar o data sa vada cum este in pielea unui conducator auto!
15
1
Indicatiile PNDLsi al comandantului supream pentru... mitingeala ! Ocupati carosabilul si rezistati... !
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218