REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Incredibil: Aeroportul Constanţa s-a asociat cu un puşcăriaş olandez specializat în escrocherii

Incredibil: Aeroportul Constanţa s-a asociat cu un puşcăriaş olandez specializat în escrocherii

Replica API 30 aprilie 2012 | 00:00 245

Prezentat cu osanale la malul mării, anchetat pentru trafic de droguri şi fraudă la el acasă

Prezentat cu osanale la malul mării, anchetat pentru trafic de droguri şi fraudă la el acasă

Autorităţile constănţene girează, sperăm că doar din igonranţă, ceea ce se prefigurează a fi încă o escrocherie a unui controversat om de afaceri olandez, Harry van Achteren. Condamnat la închisoare pentru fraude de milioane de euro în Olanda natală, puşcăriaşul a fost primit la Constanţa cu braţele deschise şi prezentat ca un mare investitor, care va îmbunătăţi substanţial oferta de zboruri a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Afaceristul a organizat chiar o conferinţă de presă, pe 26 aprilie, alături de reprezentanţii Asociaţiei Litoral, ai Consiliului Judeţean şi directorul aeroportului, Ionel Manafu, în care a anunţat că, începând cu luna iunie, compania pe care deţine, Kon Tiki Sky, va efectua zboruri către destinaţii europene precum Madrid, Barcelona, Atena, Roma, Istanbul etc, sau naţionale, cum ar fi Iaşi şi Timişoara. Evenimentul în sine ar fi trecut practic neobservat, dacă n-ar fi apărut surprinzătoarele dezvăluiri de pe blogul aviatiacivilacluj. Aşa am aflat că Harry van Achteren este, în realitate, un escroc olandez de talie internaţională, implicat în numeroase scandaluri financiare şi falimente răsunătoare.

Cele mai celebre "realizări" ale olandezului venit la Constanţa să umple aeroportul de curse europene sunt ţepele Jets Sky şi Sobelair Tours. În urma verificărilor proprii, am descoperit că informaţiile oferite de blogul citat sunt chiar prea cuminţi. În realitate, Harry van Achteren este puşcăriaş cu acte în regulă, suferind la începutul anilor '90 o condamnare la închisoare pentru o fraudă comisă în cazul organizării unui concert pop din Rotterdam şi petrecând câteva luni bune prin închisorile olandeze, fiind anchetat în numeroase dosare de fraude, faliment şi chiar trafic de droguri. Van Achteren a fost prezentat public încă de prin 2000 ca ţepar notoriu, presa şi Protecţia Consumatorului din Olanda avertizând populaţia să nu cumpere online bilete de avion vândute de acesta, prin intermediul firmei Jets Sky. O simplă căutare pe internet oferă o sumedenie de site-uri, majoritatea în olandeză, dar şi câteva în limba engleză, în care se prezintă povestea escrocului Harry van Achteren.

Investitorul minune de la Aeroportul Kogălniceanu, arestat în 2011 pentru fraudă

Aşa aflăm cum s-a asociat Aeroportul Kogălniceanu cu unul care, în 2004, a fost prins că vindea prin Jets Sky bilete de avion pentru curse care nu existau în realitate, fiind acuzat de fraudă şi dat în judecată. Potrivit unui site sârbesc, exyuaviation, acelaşi Harry van Achteren a fost arestat în 2011 sub acuzaţia de fraudă, în cazul falimentului firmei Antwerp Container Repair & Trading Company. De asemenea, site-ul de ştiri serbia-times.com arăta, pe 15 martie a.c., că afaceristul olandez implicat în mai multe scandaluri şi falimente nu a obţinut licenţe de zbor pentru nici una din cele 14 curse spre destinaţii europene pe care compania sa, Kon Tiki Sky, le anunţa pentru Aeroportul Skopje. Vă sună cumva cunoscut scenariul?

Profil de escroc: 80 de falimente frauduloase şi implicare într-o reţea columbiană de trafic de droguri

Cele mai spectaculoase informaţii le oferă blogul olandez misdaadreporter, potrivit căruia Harry van Achteren ar fi provocat, de-a lungul anilor, circa 80 de falimente frauduloase în Ţările de Jos. Ultimul, al firmei navale din Antwerp sus menţionate, i-a adus şi un repaus de câteva săptămâni la puşcărie, autorităţile acuzându-l de fraude de milioane de euro. Aceeaşi sursă susţine că, în 2009, a fost arestat pentru fapte asemănătare, iar într-un alt dosar Harry van Achteren este cercetat pentru implicarea sa într-o reţea columbiană de trafic de droguri, autorităţile olandeze descoperind în 2003 nu mai puţin de 4.600 de kilograme de cocaină, chiar în curtea firmei sale.

Kon Tiki Sky operează cursele de pe Kogălniceanu prin intermediul Alfa Air, o companie cu un singur avion

Revenind la businessul pe care escrocul olandez îl testează acum pe Aeroportul Kogălniceanu, trebuie spus că firma Kon Tiki Sky nu este nici măcar companie aeriană, ci tour operator. Cursele pe care le anunţă ca fiind operabile de pe Aeroportul Kogălniceanu, cu începere de pe 18 iunie, ar urma să fie efectuate, în realitate, de către Alfa Air (după cum se specifică şi pe site-ul companiei Kon Tiki Sky), o companie românească de taxi aerian, deţinută de afaceristul israelian Yigal Zohar. Cum va organiza Harry van Achteren curse în toată Europa şi marile oraşe ale ţării cu un singur avion BAE 146-200 cu 34 de locuri VIP, nu ştim. Poate cu ajutorul susţinut al celorlalte două mici aparate de zbor utilizate ca taxi şi ambulanţe aeriene, aceste trei avioane reprezentând întreaga flotă Alfa Air, aşa cum este ea prezentată, de asemenea, pe site-ul oficial al companiei. Până una alta, Harry van Achteren a pus deja la vânzare online bilete de avion pentru cursele sale închipuite, fiind interesant de aflat câţi români vor fi ţepuiţi acum după modelul olandezilor şi belgienilor escrocaţi prin Jets Sky şi Sobelair Tours.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614