REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Incredibil! Bordeianu e ţinut rector cu forţa la "Ovidius"

Incredibil! Bordeianu e ţinut rector cu forţa la "Ovidius"

Replica API 12 martie 2014 | 00:00 218

Senatul a stabilit calendarul alegerilor

Senatul a stabilit calendarul alegerilor

Situaţie nemaîntâlnită în România. Un rector interimar şi-a dat demisia din funcţie, iar juristul spune că din punct de vedere legal trebuie să-şi mai desfăşoare activitatea încă 45 de zile. Senatul Universităţii Ovidius, reunit marţi în şedinţă, a decis să-l menţină pe prof.univ.dr. Ion Bordeianu la conducerea instituţiei de învăţământ superior de stat, fără să fi fost întrebat dacă îşi mai doreşte acest lucru.

"Senatul Universităţii Ovidius din Constanţa s-a întrunit astăzi, 11 martie, într-o şedinţă extraordinară. Conform Codului Muncii, s-a decis ca domnul rector interimar prof.univ.dr. Ion Bordeianu să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare, termenul legat de preaviz. Senatul a stabilit şi calendarul alegerilor pentru desemnarea noului rector: 2 - 10 aprilie: înscrierea oficială a candidaţilor; 11 aprilie - 9 mai: campania oficială de promovare a programelor manageriale; 12 mai: alegeri pentru desemnarea unui nou rector", a declarat Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universităţii Ovidius. Precizăm că decizia a fost luată imediat după ce jurista Universităţii Ovidius, Loredana Dan, ar fi invocat că Bordeianu trebuie să mai rămână 45 de zile în funcţie chiar dacă şi-a dat demisia. "Se trage de timp, să nu rămână IPS Teodosie rector interimar. Este o situaţie delicată", spun cadrele universitare. Reprezentanţii Senatului nu au putut spune la ce articol din Codul Muncii a făcut referire jurista în cadrul şedinţei.

Contactat telefonic de reporterii "Replica", prof.univ.dr. Bordeianu a declarat: "M-aţi luat prin surprindere. Nu ştiu ce să vă spun, pentru că nu fac parte din Senat. Aştept să mi se comunice şi să vedem ce este de făcut. Nu ştiu să vă spun acum dacă mai rămân. Nu ştiu cum este legal. Am făcut o cerere de demisie pe 7 martie. Atâta tot. Spuneţi că au invocat Codul Muncii, dar aştept să-mi comunice cineva ceva oficial". Menţionăm faptul că reprezentanţii Senatului urmează să se întâlnească miercuri cu Bordeianu. În cazul în care acesta nu va renunţa la demisie, vor avea loc alegeri pentru desemnarea unui nou ordonator interimar de credite.

Potrivit Legii Educaţiei, în cazul vacantării funcţiei de rector, unul dintre prorectori va fi ales ordonator interimar de credite. Universitatea a rămas în doi prorectori, prof. univ. dr. IPS Teodosie Petrescu şi prorectorul pe partea de Strategie, dezvoltare instituţională şi managementul calităţii, conf. univ. dr. Florin Anghel. Cel din urmă nu doreşte să fie rector. Facultatea de Ştiinţe Economice ar fi venit cu propunerea ca prof.univ.dr. Bordeianu să rămână rector interimar, fără alegeri, până în 2016. Numai că Bordeianu a demisionat vineri din toate funcţiile de conducere. Motivul: probleme medicale!

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369