REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Incredibil! Ce explicaţii oferă anumiţi constănţeni care îşi marchează locurile de parcare cu bidoane şi navete!

Incredibil! Ce explicaţii oferă anumiţi constănţeni care îşi marchează locurile de parcare cu bidoane şi navete!

Replica API 10 septembrie 2018 | 00:00 360

Weekend de foc pentru poliţiştii locali constănţeni care sâmbătă au acţionat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. În acest sens, precizăm că mai mulţi contănţeni care şi-au marcat locurile de parcare prin diverse materiale precum sticle, navete sau cartoane, au fost sancţionaţi de poliţiştii cu amendă. Acţiunile de verificare au continuat în cursul săptămânii trecute astfel că practica aceasta a fost regăsită în mai multe cartiere constănţene. Cei surprinşi au găsit diverse motive numai să scape de amendă.

Problema locurilor de parcare pare să nu aibă leac! Se pare că există tot mai multe conflicte, mai mult sau mai puţin aprinse, în rândul şoferilor pentru un loc de parcare în municipiul Constanţa. Cu toate acestea, mulţi dintre ei şi-au dovedit isteţimea şi au răspuns în faţa legii, motivând totodată în nenumărate feluri.

Poliţiştii locali au constatat mai multe abateri de la lege, astfel că mai mulţi constănţeni, dar şi turişti au fost sancţionaţi de către aceştia. Printre faptele ce contravin legii, constănţenii care şi-au marcat locurile de parcare punând diverse obiecte precum sticle pline cu pietre, navete sau cartoane, au fost amendaţi. Pentru a se scoate basma curată, unii au apelat la scuze. Spre exemplu, în urma unui control al poliţiştilor locali de la sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre cei surprinşi marcând un loc de parcare cu o navetă, chiar în faţa unui bar din Faleză Sud, a motivat prezenţa navetei pe locul respectiv spunând că el de fapt a descărcat marfa şi a rămas naveta acolo. Alţii spun rapid că au păstrat locul liber pentru că urmează să vină o maşină să descarce marfa.

În acest sens poliţiştii locali au intervenit şi au sancţionat persoanele care au apelat la acest obicei. Astfel la sfârşitul sezonului estival, persoanele care au marcat locurile de parcare prin sticle sau diverse alte materiale au fost amendate cu suma de 400 lei, conform legii. De asemenea, poliţiştii locali constănţeni au acţionat şi pe strada 23 August din municipiul Constanţa unde au sancţionat alte persoane care au apelat la acelaşi obicei. Astfel de acţiuni au vizat şi cartierele Coiciu, Stadion, dar şi zona Unirii. Menţionăm că Piaţa Griviţei a fost şi ea vizată de controalele poliţiştilor locali. Numai în ultimele trei săptămâni, 3 persoane au fost amendate cu suma de 400 de lei fiecare pentru că au amplasat cutii pe carosabil pentru a bloca accesul altor autoturisme.

Sâmbătă, 8 septembrie, poliţiştii locali constănţeni au mai aplicat 205 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.930 lei. Controalele s-au desfășurat independent de alte instituţii și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, prevenirea tulburării ordinii și liniștii publice, protecția mediului, etc.

"Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Numai împreuna putem asigura un climat de siguranța și disciplina în municipiul Constanţa!", au precizat poliţiştii locali constănţeni.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: LEGEA JUNGLEI. Constănţenii care şi-au marcat locurile de parcare cu BIDOANE, AMENDAŢI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grozesti, prost mai esti. Da prost rau!
0
0
Primaria sa FACA CE TREBUIE ASTFEL IN MOMENTUL in care sa autorizatii de constructie sa aloce si parcari , loc verde si etc ! NU SA INSTIGE om cu om sa ne razboim intre noi ca nebunii PLATIDU LE LOR TAXE SI IMPOZITE CU NEMILUITA PE NIMIC!!!! Pestele de la cap se impute , nu de la noi astia platitori !!! Trotuare ??? Alea s cratere si urme doar de trotuare! Strazi???? Ulite ordinare!!!!
4
0
F. putini dintre cei care locuiesc in zona isi parcheaza masina in curte. Au garaje dar isi lasa tigaile in strada, de lene ! De aia e plina strada de masini, chiar si seara tirziu, dar daca te uiti prin curtile lor, garajele sint goale.
5
0
Bai inteligentule de inGROZESTI ,CUMPARA-TI STRADA daca vrei sa ai liber la parcare.Ai grija ca si tu ai masina care poate pati ACELASI LUCRU.Si in plus stiu si unde locuiesti
6
0
Taica,ai parcat la mine in fata casei,se stie,sa n-avem discutii,ti-ai luat niste cuie in cant la cauciucuri,sau faca masina e mai de Doamne'ajuta,am un pistol cu apa incarcat cu DOT4,si iti da taica cateva jeturi pe plafon,si pe la incheieturi,sa te inveti minte alta data!
1
14
sa vina politia si pe Tudor Vladimirescu colt cu Mircea, se pun scaune, si tot felul de obiecte, este si o firma de securitate care blocheaza parcarea, asteptam cu interes sa vedem ce se va intampla
3
1
Pentru domnul revoltat "Pt adi". In afara sa gasit solutia de multa vreme. Nu ai voie sa iti parchezi masina gratuit decat in zona ta unde locuiesti intr-un anumit permetru stabilit de autoritati. Daca te deplasezi in alt loc trebuie doar cu taxa sau cu transportul in comun. Culmea e ca nu plateste nimeni loc rezervat sau tigania de la noi. Sa numai aduc amite si de turisti de vara. In cea ce priveste a 2-3-4 masina pe familie aici se poate suprataxa si RCA si Impozit etc., cum au gestionat si alti problema asa o putem facem si noi, dar trebuie vointa.
2
0
sunt tare idioti astia de la primarie.de ce nu vin si pe strada oleg danovski sa vada cum este cu parcarea? au venit odata pe vremea lui mazarelu si au pus un semn de circulati cu parcarea interzisa, dar l-au pus intre copaci ca sa nu se vada. de cate ori nu am chemat politia locala in plin sezon sa vina sa rezolve problema cu locurile ocupate de turisti, chiar de constanteni care vin la plaja la "trei papuci". a venit locala a filmat chipurile si a dat raspunsul ca este in curs de rezolvare. au trecut trei ani de atunci. a facut administratorul de la bloc o gramada de petitii pentru locurile
2
0
Primaria si politia locala atat de incompetenta, doar amenzi stiu sa dea, in loc sa faca cumva ca oamenii sa cumpere locuri de parcare in fata casei, ei dau amenzi. Aveti ce ati votat ! Oameni prosti
6
1
Ce sa faca primaria pe strazile gen Dragoslavelor? Sa la faca parcari in curte? Daca sunt 10% cei care isi parcheaza masina in curte. Restul pe strada. Si au cate 2, 3 masini? Ce sa faca primaria nene Adi? Dam tot timpul vina pe autoritati. Cand te muti la bloc, sau iti cumperi masina se gandeste cineva mai intai unde o parcheaza? Nu. Atunci...
2
1
Sunt peste 100 mii de autoveicule probabil in oras si cateva zeci de mii de parcari si posibile locuri de ati lasa masina "regulamentar", idei sunt multe pe Bd. Mamaia sa fie latita cu 1m strda pe fiecare sens miscorat umpic trotuarul si facut a 3a banda plina sau parcare suficient de lata a.i. sa numai intri pe trotuar pe care pot fi pusi acei pari frumosi. Pe Bd Tomis macar de la Dacia-Al.Vlaicu 6 benzi , sistem centralizat inteligent de semaforizare si dezafectarea a 50% din giratorii cu semafoare sincronizate si la fiecare trecere de pietoni de pe bulevarde.
5
0
Situatia de care tot discutam cu parcari si trotuare, dam vina unii pe altii pietoni si soferi; cand colo primaria este singura vinovata ca nu a facut nimica dupa comunism, inafara de praf in ochi. In alte parti sa putut cei drept mai putin in tarisoara noastra dar decat deloc e bine si ceva. Si idei ar fi multe dar daca nu se vrea, nu ai cu cine. Chematul gardienilor sa dea amenzi altuia ca tine si maine altcineva ii va chema sa te amendeze pe tine, rezultatul nul, ba nu 2 amenzi aiurea care nu rezolva problema de fond. Educatia e alt lucru cu blocarea garajelor.
9
0
mai bine i-ati amenda pe cei ce parcheaza in fata garajelor si pe cei ce parcheaza pe trotuar ,caci pietonii nu au pe unde merge mai ales pe bulevardul mamaia si pe strazile secundare
5
1
Mai veniti pe Dragoslavele, dinspre str Chiliei spre bd Mamaia: de la un capat la celalalt bidoane si ladite. Vedeti ca e si un ciudat care si-a facut corabia piratilor pe trotuar. Are voie asa ceva?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367