REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Incredibil! CFR ia bani de la călători, să-și plătească facturile la energie! Video

Incredibil! CFR ia bani de la călători, să-și plătească facturile la energie! Video

C.B. 7 octombrie 2022 | 00:00 977

CFR Călători este rețeaua de căi ferate din România, fiind cea mai longevivă din țară și cea de-a șaptea ca mărime din Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, compania a trecut prin mari crize economice, dar a reușit să „supraviețuiască” doar datorită ajutorului financiar primit de la Ministerul Transportului. Acum însă, CFR a găsit propria metodă pentru a face rost de bani pentru facturi. Ia de la călători, din nou. După ce a scumpit, în vară, biletele, CFR anunță o nouă majorare. Dar condițiile din trenuri rămân aceleași!

Prețuri mai mari la bilete pentru facturi

Luna iulie a anului 2022 a venit cu o majorare de 20% pentru prețul biletelor la CFR, în contextul scumpirilor din energiei. De parcă nu ar fi fost de ajuns, compania anunță noi scumpiri din 2023, la doar câteva luni după un set inițial de scumpiri. La momentul actual, prețul unui bilet Constanța – București Nord pentru un adult, la clasa a II-a, este de 72 de lei, iar după o eventuală majorare cu același procent de 20%, ar fi de 86 de lei. Pentru aceleași categorii, prețul unui bilet Constanța – Brașov este de 96 de lei, iar după o mărire cu 20%, călătorii ar trebui să scoată din buzunare aproximativ 120 de lei.

Deputatul Cristina Rizea: Directorul CFR ne-a șocat

Despre CFR Călători, deputat REPER Cristina Rizea, a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica: „Directorul de la CFR Călători ne-a șocat când ne-a spus că ei ca și companie nu sunt ajutați de Stat, nu sunt subvenționați pentru facturile la Energie. Și ne spunea: „Plăteam înainte 16 milioane (n.r. de lei) factura la Energie, acum plătim 40 de milioane factura la Energie. Bugetul nostru este în permanență pe minus și nu avem bani.”, a transmis aceasta.

Video:

 

Trenuri antice, dar numeroși angajați

Majoritatea banilor primiți de la Minister au fost cheltuiți pentru plata angajaților, și nu s-au investit în achiziția sau reabilitarea trenurilor. Pe perioada pandemiei, sumele primite au fost și mai mari, deși trenurile arată tot într-o stare deplorabilă. Totodată, CFR a fost anul trecut catalogat drept cel mai mare angajator, având un număr mediu de 22.213 salariați.

Odată cu trecerea pandemiei, conducerea CFR a gândit totul la rece, căutând soluții pentru a produce mai mulți bani, deoarece facturile au început să fie tot mai mari. Însă, ar trebui ca cei de la conducerea CFR să ia în calcul și cumpărarea unor noi trenuri, pentru că cele actuale arată jalnic, mai ales la interior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretinism de stat ! CFR firma de stat obligata sa umple buzunarele baietilor mai destepti decat procurorii ,desi energia este produsa tot de firmele statului...Oare de ce nu desfiinteaza nimeni cardasia dintre distribuitori ,furnizori si vanzatori ?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920