REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Incredibil, dar adevărat: noul pod rutier de la Agigea a fost deschis circulaţiei

Incredibil, dar adevărat: noul pod rutier de la Agigea a fost deschis circulaţiei

Replica API 20 octombrie 2015 | 00:00 184

După şase ani

După şase ani

Luni dimineaţă, 19 octombrie a.c., a fost deschis noul pod rutier de la Agigea, care face legătura directă între Portul Constanţa şi Autostrada Soarelui. Are patru benzi şi este cel mai mare pod hobanat din România, cu o lungime de 360 de metri şi o lăţime de 17 metri. La deschiderea oficială a celui mai mare pod rutier de tip hobanat din România au fost prezenţi primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, senatorul Nicolae Moga, directorul APM, Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al CJC, precum şi prefectul Constanţei, Ion Constantin.

„Cam într-o lună de zile se va putea da în funcţiune şi breteaua DN39A, care mai are în componenţă încă două poduri mai mici. În acest moment podul este utilizat în toată infrastructura portuară, îl folosesc şi cei care vin şi muncesc în Portul Constanţa Sud-Agigea”, a declarat edilul de la Agigea. Senatorul Nicolae Moga spune că nu credea că podul va fi deschis circulaţiei. „Nu credeam că este adevărat. Am venit special de la Bucureşti să văd dacă este adevărat. A fost prezent directorul APM, preşedintele interimar al CJC, primarul de la Agigea, prefectul, primarul interimar de la Constanţa.

Într-adevăr intră TIR-urile în port. Arterele adiacente cu celelalte două poduri sunt în proporţie de 95 la sută terminate. Mai trebuie să toarne nişte asfalt pe al doilea pod. În maxim o lună este totul terminat acolo. I-am dat un mesaj premierului şi i-am spus că am inaugurat podul şi a spus că nu crede şi că vrea să-l vadă personal. Nu ştiu când va veni să-l vadă, pentru că am comunicat prin mesaje”, a declarat senatorul Moga. Primarul interimar al Constanţei a şi experimentat noua rută: „De dimineaţă am experimentat această rută. Din Tomis Nord m-am dus spre Ovidiu şi în mai puţin de 10 minute am ajuns la această poartă de intrare în port”, a susţinut Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102