REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Incredibil! Deţinuţii îşi vor putea „cumpăra” zile libere

Incredibil! Deţinuţii îşi vor putea „cumpăra” zile libere

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 294

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 26 aprilie a.c., raportul final asupra Legii care privește executarea pedepselor, prin care se oferă eliberarea anticipată pentru condiții inumane de detenție. La aceasta s-a adăugat un amendament: cei care renunță la remunerația pentru zilele de muncă prestate, vor primi zile libere suplimentare.

Deținuții care prestează muncă remunerată vor beneficia de 4 zile considerate executate pentru trei zile de muncă (un plus de 2,5 zile libere la 30 muncite, faţă de legea în vigoare), deţinuţii care prestează muncă neremunerată vor beneficia de 3 zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 2 muncite (un plus de 5 zile la 30 de zile muncite faţă de legea în vigoare), iar deţinuţii care muncesc pe timp de noapte vor avea două zile reduse dintr-una muncită (un plus de 15 zile la 30 de nopţi lucrate faţă de legea în vigoare).

Se prevede posibilitatea „cumpărării” de zile libere în plus, prin renunţarea la remuneraţie. În actuala lege, un deţinut care desfăşoară muncă remunerată primeşte 40% din venit, iar 60% va merge către penitenciar. Potrivit amendamentului, dacă deţinutul renunţă la 40% din remuneraţie, poate fi încadrat la capitolul „muncă neremunerată”, unde sporul de zile considerate executate pentru zilele muncite este mai mare.

Noua lege se va aplica doar condamnărilor de după 2012, din momentul în care a venit prima decizie-pilot a CEDO privind condițiile inumane din penitenciarele din România.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Patronii de diverse firme se tot plang ca nu au muncitori pe care sa-i plateasca prost . Uite ca zeci de mii de puscariasi pot munci supravegheati la acei patroni,daca statul ar dori cu adevarat sa reintegreze zurbagii in societate. Puscariasii chiar pot contribui la propria intretinere,la continuitatea vechimii in cartea de munca si de ce nu,la calificari pentru meserii folositoare ulterior liberarii. Majoritatea chiar ar fi putut fi indreptati,cei cu bazdaci,sa-i ia dracu' si sa crape in parnai.La urma urmei,parnaiasii sunt oameni si pe cinstite,multi care merita parnaie sunt liberi o viata
2
1
Pai gigi.meme,copos nu s-au mai sters la cur ca sa le ajunga hartia sa scrie carti si astia-si cumpara zile!!!
4
2
,,micul Vatican,,-H.Coanda,va multumesc,astept tovarasii sa iasa de la facultate,sa mai dam si noi o tura prin centru!traiasca p.s.d-u si nea liviu!
4
3
mobilizeaza pe internet impotriva legii gratierii va asteapta o surpriza mare...coclotilor la munca nu la frecat pula pe strada.Se da lege nu ordonanta pe ascuns.Credeti ca va mai sponsorizeaza cineva?.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102