REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

INCREDIBIL! Doi indivizi au fost achitaţi, după ce prima instanţă i-a condamnat la peste 7 ani de închisoare

INCREDIBIL! Doi indivizi au fost achitaţi, după ce prima instanţă i-a condamnat la peste 7 ani de închisoare

Replica API 27 mai 2019 | 00:00 283

Acuzaţi că au bătut un bărbat şi i-au aplicat electroşocuri, în plină stradă

Acuzaţi că au bătut un bărbat şi i-au aplicat electroşocuri, în plină stradă

O noapte frumoasă în club s-a încheiat, pentru doi soţi, într-un mod tragic. Poliţiştii au deschis o anchetă de proporții, după ce un bărbat a fost bătut cu ranga și electrocutat până ce a fost lăsat lat pe asfalt. În urma cercetărilor, la aproape patru luni de la eveniment, oamenii legii au reușit să prindă doi dintre suspecți, care au fost reținuți și apoi arestați. În 2017, au fost condamnaţi la 7 ani şi 3 luni de închisoare cu executare şi obligaţi să plătească daune morale şi materiale de 600.000 euro. Surpriza a venit la recurs, după ce Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat definitiv în acest caz. Marţi, 21 mai a.c., magistraţii instanţei ierarhice au decis să-i achite pe cei doi inculpaţi....din lipsă de probe.

A. S. și V. A. D. au fost trimişi în judecată pentru loviri şi alte violenţe, în urma unui incident grav ce s-a peterec în dimineaţa zilei de 5.12.2015, în jurul orei 4.00. M. F şi soţia acestuia i-a acuzat pe cei doi că i-a agresat, în timp ce se aflau pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în apropierea clădirii Instituţiei Prefectului, după ce au peterecut într-un club, în compania unor prieteni. M.F. a acuzat că a fost imobilizat prin acționarea unui aparat cu electroșocuri în zona ficatului după care a fost lovit concomitent, de aproximativ 5 persoane, cu pumnii, picioarele şi bastoane metalice telescopice (casteturi), fiind pus la pământ, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 130-140 zile de îngrijiri medicale. La data de 6.04.2016, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale cu prijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni speciale au efectuat percheziţii la imobilele folosite de cei doi bărbaţi, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe obiecte contondente ( bâte de baseball, un pistol cu aer comprimat deţinut fără autorizaţie şi un act de identitate falsificat ). În încercarea de a-și ajuta soțul care fusese doborât la pământ în urma electrocutării și lovirii cu telescoape metalice, femeia a fost şi ea lovită de unul dintre autori. Victima ar fi precizat că indivizii s-au luat de ea din senin și că nu-i cunoaște. Însă, se pare că acest lucru nu ar fi adevărat, la mijloc existând suspiciunea existenței unor conflicte mai vechi.

Din datele obținute la dosar s-a stabilit faptul că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict anterior, care a avut loc în vara anului 2015, în incinta clubului EGO din stațiunea Mamaia, între persoana vătămată și agenții de pază ai localului.

La instanţă, au fost citaţi mai mulţi martori la eveniment. Unul dintre aceştia a relatat că a asistat la scandal, descriind fapta ca fiind una de o violență ieșită din comun. Aceeași martoră a precizat că a văzut un băiat cu o fată coborând pe bulevard, dinspre clubul Fratelli către Piața Ovidiu, iar la un moment dat au apărut în jur de 5 indivizi, din vegetația care împrejmuiește parcul Prefecturii . A mai declarat martora că acești indivizi au sărit direct pe bărbatul menționat anterior, l-au doborât la pământ lovindu-l cu pumnii, picioarele și niște răngi din metal. Martora a mai precizat că agresorii l-au lovit pe bărbat, deși era căzut la pământ. Autorii l-au lovit cu bestialitate, cu sete, peste tot corpul, fără să țină cont unde dădeau , iar victima nu a avut nicio reacție, singura care striga după ajutor, era prietena bărbatului. Declaraţiile femeii sunt susţinute şi d ealţi martori.

Judecătoria Constanţa i-a condamnat pe cei doi (ceilalţi n-au fost depistaţi de poliţişti), la 7 ani şi 3 luni de închisoare. Instanţa a reţinut că nu a fost un conflict spontan între agresori și victimă, ea a fost premeditată, având ca mobil răzbunarea, prin colaborarea mai multor persoane, prin înarmarea acestora cu obiecte contondente și cu electroșocuri, prin efectuarea unor activități de supraveghere și luarea unor măsuri contrainformative, antiinterceptare și localizare. De asemenea, din declarațiile martorilor, reiese cu certitudine că la agresiune au participat 4 persoane.

Totodată, magistraţii au instituit măsura sechestrului asigurător în favoarea părţii civile asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 600000 euro, în vederea reparării pagubei morale şi materiale suferite.

Evident, inculpaţii au formulat recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel. Judecătorii ierarhici au demontat toate probele în baza cărora instanţa de fond s-a pronunţat şi i-a achitat pe cei doi, întrucât nu sunt probe că inculpaţii au săvârşit aceste infracţiuni. Decizia pronunţată marţi, 21 mai, este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum a reusit Stan si Dobrus sai convinga pe Deliiorga si iepure????
1
0
Este foarte probabil ca judecatorii sa fi luat putina spaguta. La fel cum au luat si de la babica din cernavoda. Ditamai proxenetul cu panamera care desi a fost condamnat in prima instanta a fost achitat..ghiciti unde....la curtea de apeeeel. Deci e ceva putred acolo..
2
0
complet deliorga iepure??? va spune ceva hotarirea dna grigore avocat??? Stane ai grija
3
0
Daca cei doi soti erau omorati aveau si smecherii cu pensii speciale probe.Cu cat s-a cotizat?
2
0
Spaga se da la Curtea de Apel...Aici nu se face justitie aici se i-a spaga...Cat il avem pe Deliorga nu v-a fi justitie la Constanta
7
0
cata spaga au luat judecatorii
7
0
Daca sentintele sunt total opuse, rezulta faptul ca un complet de judecata a fost format din judecatori incompetenti care trebuie dati afara ! Am avut de a face cu judecatorii si am constatat ca sunt extrem de nepotriviti in functiile pe care le detin ! Mai drept si mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare !
9
0
Justitia pulii !!! Trebuie linsati judecatorii care au dat sentinta !!! Muie cu cacat !!!
8
0
judecatori mai prosti ca acestea nu sunt cu atitea dovezi si cu prima condamnare dai achitare ??? incredibil partea vatamata ar trebui sa se indrepte impotriva magistratilor incredibil saracul a fost mutilat
10
1
Ehehehe. Toata lumea isi doreste din inculpat sa devii victima
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367