REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INCREDIBIL! Fostul primar de la Tuzla şi-a plătit vacanţele la Dubai şi în Paris din bugetul local

INCREDIBIL! Fostul primar de la Tuzla şi-a plătit vacanţele la Dubai şi în Paris din bugetul local

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:00 513

Cum a scăpat de răspundere!

Cum a scăpat de răspundere!

Constantin Micu

Vă vine să credeți? Fostul primar de la Tuzla își făcea concediile cu banii din bugetul locale! În urma unui control al Curții de Conturi la Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, inspectorii au constatat mai multe abateri de la legalitate, constând în diminuarea bugetului public prin efectuarea de plăți pentru acțiuni care nu sunt în concordanță cu scopul și atribuțiile pentru care a fost înființată entitatea și pentru care nu exista obligația legală de a fi efectuate.

Cum ar fi, cheltuieli nejustificate în domeniul deplasărilor externe, respectiv la Paris și Dubai, cu titlu de „formare profesională a adulților”. Concret, Constantin Micu, alături de alte două persoane, s-au plimbat prin țări străine, chipurile în interes de serviciu. S-au cheltuit, astfel aproximativ 50.000 lei, iar pentru mai bine de jumătate din sumă, Micu nu se mai face răspunzător, căci... s-a prescris fapta!

Potrivit Raportului întocmit de Curtea de Conturi, s-a constatat că în anul 2015, Unitatea Adminsitrativ Teritorială Tuzla, prin ordonatorul principal de credite, la acea vreme Constantin Micu, a angajat cheltuieli ilegale de aproximativ 50.000 lei.

Astfel, trei persoane, în frunte cu fostul primar, au mers în Franța în perioada 24.03.2015, suma totală plătită fiind 16,535 lei și alte trei persoane, tot în frunte cu primarul, au mers în Dubai în perioada 21.02.2015, suma totală plătită fiind 31. 497 lei. Constantin Micu a aprobat referatele privind deplasările la așa zisele cursuri de formare profesională. Suma de 48.032 lei a fost plătită din bugetul primăriei, fără acordul consilierilor locali.

Culmea! Micu a cerut prescrierea dreptului la acțiune!

Primăria Tuzla s-a îndreptat, cum era și normal, în instanță pentru recuperarea prejudiciul. Micu a invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune pentru suma de 31.497 lei, pentru depășirea termenului general de prescripție de 3 ani. Iar Tribunalul a admis excepția, în raport de data introducerii acțiunii, respectiv, 6.02.2018, fiind respinsă acțiunea ca fiind prescrisă pentru plata sumei de 31.497 lei, deplasarea în Dubai.

Astfel că, Micu trebuie să restituie doar suma de 16,535, adică deplasarea în Franța. De precizat faptul că, potrivit raportului Curții de Conturi, dar și administrației locale, cursurile în discuție nu figurau în programul de pregătire profesională a funcționarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla pe anul 2015 și nu erau legate în nici un fel de activitatea Primăriei.

Plata acestor deplasări s-a făcut doar cu aprobarea primarului, fără hotărâre de consiliu local, iar participanții la ”cursurile” în cauză nu au prezentat un raport privind deplasările efectuate. Lucru recunoscut, de altfel, de Micu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ziua de azi nu poti decat sa te minunezi!In primul rand , aceasta gazeta este platita dePsd.Doamna Pascal , ati omis sa informati cititorii ca la Paris a fost actualul primar, doamna contabil si dna Roxana Achimescu si nu D nul Micu.Intradevar, dansul a semnat ptr plecarea lor la Paris sa se specializeze oamenii dar, se pare ca ei nu s- au specializat ca au avut alte treburi si nu au avut ce diplome sa arate la Curtea de conturi si l- au bagat pe d- nu Micu. Se pare ca la Paris s-a infiripat si Idila de dragoste dintre Taner si D naRoxana. De fapt Parisul este si orasul indragostitilor!
1
0
Asta inseamna sa fi mafiot
0
0
Radu si alina au fost in china
2
0
Micu a ciordit si niste terenuri de la gradini din estul comunei de peste calea ferata si le-a vindut pentru terenuri de case.
10
1
Ce sa te astepti de la penalii lui Tariceanu?
7
0
Problema e ca dl. Micu a fost primarul care a schimbat major fata Tuzlei. Si problema consta in faptul ca daca el a facut magarii, pai alde Dumnezeu sa-i ierte pe de-o parte, si Taner pe alta parte, va puteti imagina ce oameni au condus Tuzla. Si inca o conduc.
3
2
Mare scofala, Taner si Cornoiu au fost in Grecia Cica in schimb de experienta .Noroc cu asta ca altfel uni vedeau avionul doar pe cer sau la tv . Micu, Micu are sub alt nume 200mp de plaje concesionati pe 99 de ani .
10
0
Si vrea sa candideze in 2020 la primaria EFORIE. RUSINE locul lui este la puscarie.
6
1
era de asteptata, atata timp cat puscariasul draknea a dat liber la furat, la salarii si la cheltuirea banului public fara a justifica ceva- si cum ciuma rosie- fara exceptie- nu au demnitate, omenie- cat se poate, de ce nu- poporul, il mai bagam in seama din patru in patru ani, nici pe morti nu-i uitam, ei sunt buni la referendum
4
4
Cu mecla si stilul vestimentar care le are tzaranul asta notoriu,la Paris,nici la metrou nu il primeste...
7
0
vor plati toti pt fardelegile lor , si ei stiu !
3
0
NU EGZISTA ABUZ !
2
1
Si cumva una dintre persoanele care l-au insotit nu era actualul?
5
2
Daca s a dus la Paris si nu a vazut Moulin Rouge si Bois de boulogne da tii bani sa mai mearga o data . Ce a facut contabilul si secretara sau au beneficiat si ei de ceva spagi ???
11
0
Acest om a nenorocit litoralul Marii Negre prin aprobarea celor de la Exxon Mobil sa-si amplaseze statie de masurare de gaze pe malul marii Tuzla.Oare cata spaga a luat ca sa le dea pe malul marii ? Putea sa le dea oriunde numai sa nu fi distrus turismul Statiunii Costinesti si al Tuzlei.Un nenorocit avar dupa bani!
9
0
Si la Hirsova s-a plimbat inCanada pe banii prostiloradica noi !Asa ca nu putem sa zicem nimic a devenit obisnuinta
6
4
Si la Ciocarlia la fel pimaru cu iubita Flori
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218