REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

INCREDIBIL! Hoţii din zona Cernavodă au DECUPLAT Bulgaria de la sistemul energetic

INCREDIBIL! Hoţii din zona Cernavodă au DECUPLAT Bulgaria de la sistemul energetic

Replica API 24 aprilie 2013 | 00:00 94

Exclusiv: Iată ce spune reprezentantul Transelectrica despre situaţia fără precedent!

Exclusiv: Iată ce spune reprezentantul Transelectrica despre situaţia fără precedent!

Bulgarii au rămas fără curent electric din cauza hoţilor de fier! Poliţiştii din Cernavodă au fost solicitaţi de urgenţă în zona lacului Tibrinu, pentru a demara o anchetă în vederea prinderii hoţilor care au furat o serie de componente de la trei stâlpi, decuplând astfel Bulgaria de la sistemul energetic. La faţa locului s-a deplasat şi o echipă a Transelectrica, ce a precizat că prejudiciul este imens.

"Am fost solicitaţi la faţa locului. Este dificil acum de găsit autorii, cel mai probabil sunt hoţi mărunţi care habar nu aveau ce pagube vor provoca şi că vor lăsa Bulgaria fără energie. Ei au luat bucăţile de fier şi probabil le-au dus la centrele de comercializare a fieruluii vechi. Vom verifica toate centrele de acest gen", au comentat poliţiştii din Cernavodă.

Update:

Iată ce spune Poliţia despre stâlpii de electricitate atacaţi de hoţi:

"În această dimineaţă, în jurul orei 06.50, poliţiştii Secţiei 6 Rurală Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că trei stâlpi de înaltă tensiune sunt căzuţi.

Având în vedere cele sesizate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în zona localităţii Făclia, judeţul Constanţa, au constatat că persoane necunoscute au sustras mai multe componente metalice de susţinere a stâlpilor, iar prin cădere a fost dezafectată reţeaua care transportă curent electric.

La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai companiei de electricitate, pentru stabilirea prejudiciului cauzat.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate ca cauzelor şi condiţiilor în care s-a petrecut evenimentul, pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.".

UPDATE:

Reprezentanţii Transelectrica din Constanţa au declarat, pentru Replica, faptul că în momentul de faţă Bulgaria este alimentată cu energie electrică. "În cazul de faţă vorbim despre linia Stupina - Varna (Bulgaria). Legătura, transportul energiei se face prin două linii către Bulgaria. O linie este cea afectată de furtul componentelor de la cei trei stâlpi, iar o altă linie este în siguranţă şi a preluat transportul energiei. Problema o constituie însă paguba provocată de acest furt", a declarat, pentru Replica, directorul Transelectrica-sucursala Constanţa, Marian Vîju. "Au fost furate piese componente de susţinere a stâlpilor, de circa 400 kilograme. Sunt nişte stâlpi deosebiţi. Ei nu au rămas în picioare, au căzut la pământ, iar paguba o estimăm la circa 1,8 milioane - 2 milioane lei noi", a mai spus Marian Vîju. "Acest furt compromite transportul în siguranţă a energiei. Într-o lună sperăm să refacem stâlpii, pentru că au fost distruşi şi ca urmare a prăbuşirii, şi să îi punem pe picioare. În plus, va trebui să despăgubim şi agricultorii care au terenuri în zonă, pentru că prin căderea stâlpilor le-au fost provocate daune", a mai spus Marian Vîju. El a adăugat că furturi se înregistrează lunar, însă acest furt este fără precedent.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367