REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

INCREDIBIL! În anul 2017 sunt sate în care NU EXISTĂ APĂ CURENTĂ

INCREDIBIL! În anul 2017 sunt sate în care NU EXISTĂ APĂ CURENTĂ

Replica API 25 februarie 2017 | 10:48 454

Apa curentă rămâne un vis pentru majoritatea locuitorilor din mediul rural din România. În satele din ţară, doar 28,7% dintre locuitori au acces la sistemul public de alimentare cu apă. Și la nivelul județului Constanța există această problemă. Mai multe sate încă nu au apă curentă, iar oamenii trăiesc ca în evul mediu.

Două exemple în acest sens sunt satele Fântâna Mare și Tufani care aparțin de comuna Independența. Primarul comunei susține că s-a demarat deja un proiect în acest sens și speră ca în câțiva ani această problemă să dispară. „Avem probleme cu apa. Două sate din comună nu au apă curentă. Este vorba despre Fântâna Mare și Tufani. Încercăm să dăm drumul la un proiect cu operatorul regional de apă și sperăm ca până în 2020 sau poate mai devreme să înceapă lucrarea. Acum ne zbatem pentru drumurile din comună și pentru o platformă de gunoi. Încercăm să prindem finanțare pe ce se dau bani europeni acum”, a afirmat Marius Ștefan, primarul comunei Independența.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat luna aceasta, pe site-ul propriu, variantele draft ale ghidurilor solicitantului aferente submãsurilor 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bazã la scârã micã şi 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Submãsură 7.2. Este o realã oportunitate pentru UAT-urile care, din diverse motive, nu au reuşit panã acum accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, dar şi pentru acelea care doresc extinderea reţelelor de apã şi canalizare ori a celei de drumuri comunale asfaltate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat de bogati sunt aia de-au "pastorit"respectivele comune?cate sute de hectare de pamant au "confiscat",cate "lovituri"s-au dat pe acolo?ia statzi de vorba cu localnicii,sa vedeti de cate ori au fost prostiti pe fatza,in timpul "regatului"lui Nicusor Constantinescu?Ia faceti niste "sapaturi"sa vedeti unde s-au dus fondurile!
0
0
60% dintre romani sunt analfabeti functionali - adica nu pot intelege un text la prima citire. Nici voi astia de mai jos nu puteti iar singurul motiv pentru care ati luat bacul a fost ca: pe vremea voastra se copia. Asa ca mars inapoi la adevaratele probleme.. daca nu-l omorati pe ceausescu pun pariu ca se uitau nemtii cu invidie la noi... nu invers
1
0
Suntem totusi in Romania,asa ca acel ,,incredibil'' din titlul articolului nu-si are logica. Incredibil ar fi fost reversul situatiei. Incredibil ar fi ca ascensiunea in functiile superioare peste tot in tara sa fie facute in baza calitatii profesionale si umane ,ca valorile sa fie apreciate,nu marginalizate ca acum. Dar ce mai poate fi crezut azi la noi?
0
0
Nu ar fi bine sa le terminati pe cele deja in executie avansata ? Exemplu: comuna Poarta Alba, care in aceste noi conditii pilitice... nu mai are nici o sansa sa primeasca un banut. Macar pentru lucrarile incepute .Lucrari noi vom vedea la Pastele... cailor, cand si la Poarta Alba va conduce PSD. Halal politica de dezvoltare rurala ... la nivel european. Va salut.
0
0
plm ....ati descoperit apa calda ... si roata... La ce dracu va asteptati cu politicieni corupti care fura tot ce pot ?!
3
0
Peste 40% din gospodarii nu au toaleta in casa..
3
0
trbuia sa fie asa din cauza pretului nesimtit la apa si canalizare multi romani se intorc la fantani
4
0
costul unui metru cub de apa este foarte mare , nu isi vor permite multi de la sate sa se racordeze...
3
0
sunteti niste cretini......in ORASUL EFORIE 150 de case nu au curent electric de 20 de ani ....asa ca......
2
0
Nu ne trebue apa ,,bem vin ,,
0
0
INCREDIBIL! Ati descoperit apa calda! Articol decent titlu de kko... V-au muscat aia de la Gandul?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102