REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.4° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
0.4° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

INCREDIBIL: „locotenenţii” fostului patron de la club Morgana au continuat contrabanda cu ţigări imediat ce au fost lăsaţi liberi

INCREDIBIL: „locotenenţii” fostului patron de la club Morgana au continuat contrabanda cu ţigări imediat ce au fost lăsaţi liberi

Replica API 12 decembrie 2015 | 00:00 2383

Doi indivizi, prinşi pe 7 decembrie!

Doi indivizi, prinşi pe 7 decembrie!

O grupare infracţională care acţiona şi în Bucureşti, dar avea nucleul la malul mării, fiind coordonată de fraţii Tocia, Constantin şi Stelian, era destructurată de oamenii legii constănţeni la începutul lunii martie 2014, dată la care s-a descoperit că erau implicaţi şi poliţişti de frontieră. În urma cercetărilor, procurorii au aflat că, în perioada septembrie – 7 decembrie anul curent, doi indivizi, respectiv Lucian Cristian Angheloiu şi Valeriev Paskov Milen, au introdus în ţară ţigări de contrabandă aduse din Bulgaria şi Serbia. Aceştia au legătură cu gruparea condusă de Tocia.

Lucian Cristian Angheloiu şi Valeriev Paskov Milen au fost propuşi spre arestare, la data de 8 decembrie anul curent, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Însă, magistraţii Judecătoriei au decis ca ei să fie puşi sub control judiciar. De asemenea, magistraţii au decis ca inculpaţii să nu se apropie şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nici o cale, cu Stelian Cioti, Andruş Cioti, Valerii Rojco, Florin Cosmin Eremia, Cristian Ionuţ Apostol, Stelian Tocia, Constantin Borlache şi Florea Popescu. Mai exact, cei doi sunt cercetaţi pentru contrabandă calificată.

În urma anchetei s-a depistat că au introdus în ţară, în mai multe rânduri, în perioada septembrie – 7 decembrie anul curent, ţigări de contrabandă aduse din Bulgaria şi Serbia. Totodată, precizăm că Valeriev Paskov Milen este şoferul autotrenului cu care era transportată marfa însă avea şi influenţă în ţarile de unde erau procurate ţigaretele. Ei au fost prinşi în PTF Negru Vodă pe 7 decembrie, a doua zi fiind propuşi spre arestare. Speţa este una mai veche. Gruparea infracţională a fost destructurată în martie 2014, dată la care s-a descoperit că erau implicaţi şi poliţişti de frontieră.

Totodată, s-a stabilit că gruparea era coordonată de fraţii Tocia, Constantin şi Stelian, al doilea fiind fostul patron al clubului Morgana. S-a lăsat cu arestări, după care a apărut în dosar şi numele cunoscutului contrabandist Cristian Liciu, fiind vorba, de fapt, de o reală „caracatiţă” a contrabandei cu ţigări şi băuturi alcoolice. Mai exact, oamenii legii au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti, 15 persoane fiind audiate.

Însă, în acelaşi dosar sunt cercetaţi şi 3 poliţişti de frontieră, de la Vama Veche, întrucât, susţin anchetatorii, ar fi închis ochii când bunurile erau băgate în ţară. Gruparea infracţională acţiona şi în Bucureşti, însă nucleul era chiar în buricul municipiului Constanţa. Cu prilejul percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate cantităţi mari de ţigarete de contrabandă, băuturi alcoolice şi bani.

Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă 13 autoturisme de lux, un microbuz cu remorcă şi un autotir înmatriculat în Bulgaria, cu care au fost introduse în România, în noaptea de 3 spre 4 martie 2014, ţigări de contrabandă, în cantitate de 800 baxuri marca Marble prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, beneficiind de lipsa de vigilenţă şi profesionalism a 3 agenţi de poliţie de frontieră. De asemenea, menţionăm că Stelian Tocia este fostul patron al clubului Morgana şi a mai ajuns în atenţia magistraţilor şi în 2011, când era acuzat de Serviciul de Investigare a Fraudelor de evaziune fiscală. Cât despre cazul de faţă, cauza a fost disjunsă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362