REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Incredibil: minorul care tot fuge din centrul de plasament a comis alte 30 de furturi într-o singură noapte!

Incredibil: minorul care tot fuge din centrul de plasament a comis alte 30 de furturi într-o singură noapte!

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 163

Fură şi minte!

Fură şi minte!

Minorul de 13 ani, care tot fuge din centrul de plasament, spărgând autoturismele pe bandă rulantă, precum 7 în Ovidiu, 10 pe raza Secţiei III şi alte trei tot pe raza Secţiei III Poliţie, nu are de gând să-şi bage minţile în cap. În noaptea de 7 spre 8 noiembrie iar a făcut-o lată!

În noaptea de 7 spre 8.11.2013, ora 01.30, poliţiştii Secţiei 4 au depistat la intersecţia străzilor Eliberării cu Dumitru Marinescu, 2 doi minori de 12, respectiv 13 ani, unul din Constanţa iar celălalt din sat Dumbrăveni, comuna Dumbrăveni, judeţ Constanţa, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cel din Constanţa este chiar Nicuşor, minorul care nu vrea să se potolească şi pace. La un control corporal sumar, asupra acestora au fost găsite mai multe bunuri (un stick de memorie, 2 lanterne, 5 brichete, un încărcător auto, trei cruciuliţe, un portofel de culoare neagră fără documente, diferite cărţi de vizită, mai multe monede,o şurubelniţă şi un cuţit). "Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 7 spre 8.11.2013, între orele 23.00 - 01.30, aceştia au comis 30 de furturi din autoturisme, parcate pe străzile Biruinţei, Cutezători, Dreptăţii, Dumitru Marinescu şi Prieteniei. Extinzând cercetările oamenii legii au stabilit că aceştia sunt suspectaţi de comiterea a încă 17 fapte similare, comise în noaptea de 5 spre 6.11.2013, prejudiciile urmând a fi stabilite.", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. În cauze, poliţiştii au întocmit dosare penale, cercetându-i în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Reamintim că Nicuşor, care tot fuge din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii, situat pe strada Decebal din municipiul Constanţa, are mai multe astfel de fapte la activ. După ce a vandalizat 7 autovehicule în Ovidiu, a repetat figura cu alte 10 maşini parcate pe bulevardul Aleaxandru Lăpuşneanu, fapte înregistrate în luna octombrie, după care a fost prins în flagrant în timp ce spărgea alte 3 maşini. Două pe raza Secţiei 3 Poliţie şi una pe raza Secţiei 4. Se foloseşte de un briceag şi acţionează, în mare parte, la Dacii Logan. Nu fură mare lucru, nu filează, dar ia ce apucă: pachete începute cu ţigarete, gumă de mestecat, bani şi absolut tot ce-i pică în mână. A fost adus şi de data aceasta la Secţie, oamenii legii vorbind cu el. Nu are un motiv pentru care face acest lucru, spunând doar: vreau să văd ce mai găsesc şi eu. De ce fuge din Centrul de Plasament? Îi este dor de bunică, sau cel puţin aşa motivează el. Numai că niciodată nu merge s-o viziteze. Întrebat pe unde stă, a precizat că a închiriat un apartament, unde stă cu un prieten. Oamenii legii au verificat informaţia, dar nu s-a confirmat. Singura slăbiciune a minorului se pare că ar fi bunica, el tresărind în momentul în care poliţiştii au adus în discuţie că urmează s-o cheme la Secţie.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367