REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

INCREDIBIL! Pediatria şi Maternitatea unui spital din Constanţa, ÎNCHISE pentru că medicul este în concediu!?

INCREDIBIL! Pediatria şi Maternitatea unui spital din Constanţa, ÎNCHISE pentru că medicul este în concediu!?

Replica API 5 mai 2016 | 00:47 649

Ce spune managerul despre situaţia reclamată de mămici!

Ce spune managerul despre situaţia reclamată de mămici!

Câteva mămici au susţinut zilele acestea că Secţia de Pediatrie şi Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Medgidia sunt închise pe motiv că un medic este în concediu, şi că multe dintre ele sunt nevoite să meargă la Spitalul Judeţean Constanţa dacă vor să nască. Managerul unităţii sanitare spune că este vorba doar de comentariile unor cârcotaşi şi că Maternitatea este deschisă şi pregătită să facă faţă oricărei situaţii de urgenţă, iar Secţia de Pediatrie se află de câteva zile în renovare, până pe 8 luna aceasta.

„Pediatria si Maternitatea din Medgidia sunt închise până pe 9 şi cumnata mea va fi nevoită să nască la Judeţean”, susţine o mămică. „Am înţeles că pediatria e închisă, că e Tona (medicul Cristina Tona – n.r.) în concediu, dar maternitatea de ce e închisă? Stau în Medgidia şi auzisem de pediatrie, dar de maternitate nu”, spune Maria B. Unele guri spun că de vină pentru această situaţie este binecunoscuta lipsă de personal din unitatea sanitară. „Nu poţi naşte dacă nu e prezent şi neonatologul. Ăsta e oraşul nostru, îşi ia un om concediu şi se închide tot”, zice Irina T. Între timp, managerul Spitalului Municipal Mangalia spune că mămicile nu au motiv de îngrijorare şi că dacă există o pacientă care să necesite intervenţia de urgenţă a medicilor, are toate condiţiile asigurate de unitatea sanitară din Medgidia.

„Pediatria e în proces de renovare de câteva zile, iar maternitatea nu e închisă. Există ture, există medici pe neonatologie. Dacă vine o pacientă și trebuie să nască are unde: totul este asigurat. Dar vorbim de urgențe. Nu de cele care sunt pregătite că vor să nască azi sau că mâine vor cezariană. Aia nu e urgență. Aici e vorba de urgențele chirurgicale care privesc gravidele, de cele care vin cu membranele rupte și trebuie să nască. Acea gravidă are toate condițiile îndeplinite, cu medicul de gardă, cu tot ce trebuie ca să nască la Medgidia.

După care, bineînțeles, este trimisă la Constanța. Dar nu e închisă materniatea pentru că gravidele aflate în primele trimestre de sarcină sunt internate la noi în continuare. Ginecologia funcționează bine mersi”, a declarat pentru ”Replica” Stere Bușu, managerul Spitalului Municipal Medgidia. ”Sunt paciente din zona arondată Spitalului Municipal Medgidia, respectiv Ostrov, Băneasa, Cernavodă, Poarta Albă care nu știu și vin direct la spital. Și dacă vor să vină aici, să vină într-o situație de urgență. Atunci au unde să nască, au cu cine să nască, are cine să le îngrijească copilul și toată linia de gardă este asigurată”, mai spune managerul.

Acesta a precizat că singura problemă care se află în curs de soluționare este aceea referitoare la situația Secției de Pediatrie, care momentan se află în renovare: ”Am început pe 25 aprilie renovarea la Secția de Pediatrie și vom termina pe data de 8 mai. Vom schimba tot ce ține de instalațiile sanitare, țevi, vom repara și vărui pereții acolo unde e nevoie. Au fost câteva probleme și lucrările nu le puteam face cu copiii în spital.

Ultima dată s-au făcut aceste lucrări în 2006. Au trecut 10 ani. Corect și normal, la 10 ani trebuie să facem lucrări de genul acesta. Iar cu Pediatria nu trebuie să ne jucăm, mai ales că este la etajul 4 și posibilitatea de infiltrație a apei este cam de 20-30 %, pentru că în 2006 am făcut izolarea spitalului. Și anul ăsta trebuie să găsim finanțare pentru că din 10 în 10 ani se face și izolația pe spital”, a adăugat Stere Bușu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614