REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INCREDIBIL! Şoferii de microbuze au LĂSAT OAMENII ÎN CÂMP pentru a SCĂPA DE AMENZI!

INCREDIBIL! Şoferii de microbuze au LĂSAT OAMENII ÎN CÂMP pentru a SCĂPA DE AMENZI!

Replica API 5 iulie 2016 | 13:11 667

În atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa şi nu numai!

În atenţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa şi nu numai!

Şoferii microbuzelor de transport persoane, cu ruta Murfatlar - Valu lui Traian - Constanţa, pe DN3, au ajuns până în acel punct în care au dat pasagerii jos, în câmp, pentru a nu se alege cu amenzi. Oamenii au fost revoltaţi şi au precizat că vor depune plângeri. Poliţiştii constănţeni au spus că vor face verificări în acest sens.

Constănţenii sunt nemulţumiţi de condiţiile transportului în comun şi aici ne referim la domeniul privat, adică microbuzele. Pe lângă faptul că şoferii conduc haotic, mai şi îndeasă călătorii precum sacii de cartofi. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, la data de 1 iulie, au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, realizată la nivel naţional, privind legalitatea transportului de persoane, acţionând pe toate drumurile judeţene şi naţionale pentru prevenirea oricăror evenimente negative care pot influenţa siguranţa participanţilor la trafic. Au fost verificate cu precădere mijloacele de transport în comun, microbuzele, autocarele, cursele regulate de transport persoane. Potrivit oamenilor legii, aceste acţiuni vor avea loc în fiecare zi de vineri. Însă, şoferii deja au început să ia măsuri pentru a nu se alege cu amenzi, dar nicidecum în folosul călătorului. În loc să respecte legea şi omul, şoferii aleg să pună în practică diverse tertipuri. Este cunoscut faptul că aceşti conducători auto se anunţă între ei în caz de controale, după care încep să treacă la fapte. Astfel, la contoalele trecute, microbuzele care veneau, pe DN3, dinspre Valu lui Traian, urmau alte curse, tocmai pentru a scăpa să dea nas în nas cu poliţiştii. Numai că şi acele metode au ajuns la urechile rutieriştilor, astfel că şoferii au ajuns să dea oamenii jos, în mijlocul câmpului. Totul s-a petrecut pe 1 iulie anul curent, la ieşire din Valu lui Traian, în dreptul popasului. Conducătorul auto în cauză a fost anunţat că la intrare în municipiul Constanţa se află echipaje de Poliţie care verifică mijloacele de transport în comun, moment în care acesta a oprit vehiculul şi i-a dat jos pe cei care nu aveau locuri, după care şi-a continuat drumul.

Oamenii cer primăriilor să se implice!

„Ora 7.45! Aceşti oameni care ne sunt prieteni, vecini, cetăţeni europeni ai comunei Valu lui Traian + alţi 3 la mine în autoturism, nu au coborât la popas pentru un mic, au fost daţi jos deoarece călătoreau în picioare cu microbuzul Murfatlar - Constanţa. Motivul: control trafic rutier transport persoane la intrare în Constanţa, cap linie 48 sau 310”, a postat Alen K. pe Facebook, pe unul din grupurile Valu lui Traian. Lângă mesaj a fost ataşată şi o fotografie. Reacţiile oamenilor nu au întârziat să apară: „Microbuzele pleacă pline de la Murfatlar, iar cei din Valu întotdeauna stau în picioare”, a scris Diana R. „Un domn din imagine este din Murfatlar, se pare că a plecat cu oameni în picioare de acolo”, a adăugat şi Ana B.. În plus, oamenii nu înţeleg de ce nu se implică şi primăriile localităţile vizate. „Nu este un caz singular. Se pare că şi Primăria Valu are cunoştinţă de greutatea cu care se circulă din Valu spre Constanţa. Pe când măsuri?”, a spus Florentina N. „De ce mai luau oameni în plus dacă ştiau că este control?!? La ora 6:45 când am trecut eu cu maşina spre Constanţa era deja un microbuz oprit la ieşire din pădure şi oamenii daţi jos iar în Palas la Post Control erau 3 microbuze oprite la control. Deci la ora aia nu ar mai fi trebuit să aibe oameni în picioare”, a completat Andreea H.

„Şi oamenii sunt de vină, că nu le convine să aştepte!”. Poliţia a fost sesizată cu privire la caz!

După cum bine se poate observa, pe lângă nemulţumirile cu privire la ilegalităţi, cu privire la faptul că administraţiile locale nu se implică, cetăţenii au ajuns la concluzia că şi oamenii sunt de vină. „Este şi vina şoferilor, care spun că nu trebuie suplimentate cursele. Eu i-am auzit vorbind la telefon şi spuneau că nu e nevoie”, este de părere Aura C. La care Eugenia a răspuns: „Nu este vina şoferilor. V-ar conveni să staţi în staţie câte o oră până prindeţi locuri libere? Să fie frig afară sau să plouă cu găleata?”, a întrebat Eugenia T. „Eu când am făcut gură o dată, a sărit lumea în capul meu...o babă mi-a spus că dacă nu îmi convine să cobor... Pe bune?!?! Foarte bine fac. Să îi controleze. Să ne coboare în staţie, pentru că altfel nu rezolvăm problema. Nu suntem cartofi!”, a explicat Anamaria C. Poliţiştii constănţeni au fost seisizaţi cu privire la eveniment şi vor face verificări.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614