rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorul Ali, lăsat în libertate până la decizia definitivă

INCREDIBIL! Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi continuă să coordoneze ţepele date în Constanţa

Sursa foto: tribune.co

Este incredibil dar se întâmplă în penitenciarele din România, consecinţele putându-se observa şi în buzunarele constănţenilor. Vorbim despre metoda Accidentul, care este coordonată de deţinuţi. O grupare infracţională a fost destructurată în luna martie 2015, liderii acesteia fiind persoane private de libertate, aflate în Penitenciarul Galaţi. La acea vreme, reprezentanţii au spus că au luat măsuri însă, după câteva luni, un minor, Dănuţ Cristian Ali, dădea lovitura la Constanţa, fiind „sub aripa” celor care ar fi trebuit să fie în vizorul conducerii penitenciarului. Pe 15 februarie, inculpatul minor a fost condamnat, dar decizia nu este definitivă.

Judecătoria Constanţa, la data de 15 februarie anul curent, a decis ca minorul Dănuţ Cristian Ali să se aleagă cu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 6 luni. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. Până atunci, inculpatul va rămâne, culmea!, sub control judiciar. De asemenea, precizăm că el nu este la prima abatere de acest gen, fiind cunoscut cu antecedente penale, chiar dacă are numai 17 ani.

Cât despre dosarul în care s-a ales cu măsura internării într-un centru educativ, precizăm că Dănuţ Cristian Ali, la data de 30.10.2015, în jurul orei 12.00, a apelat telefonic o femeie în vârstă de 64 de ani, din Constanţa, Ioana Zica, şi s-a recomandat a fi fiul ei, respectiv George Zica. Sun pretextul că ar fi produs un accident rutier şi că se află în spital, individul i-a pretins o sumă de bani, necesară pentru o intervenţie chirurgicală. Femeia nu a stat pe gânduri şi a dat 8.000 de euro şi 90.000 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul ei.

Ca urmare a activităţilor specifice, la scurt timp de la sesizare, poliţiştii constănţeni, în colaborare cu cei din Galaţi, au identificat şi depistat un tânăr de 17 ani din municipiul Galaţi, bănuit de comiterea faptei. La momentul depistării, oamenii legii au identificat asupra tânărului suma de 8.000 de euro şi cea de 90.000 de lei, sume provenite din comiterea infracţiunii ce au fost restituite părţii vătămate.

A fost propus spre arestare, dar magistraţii Judecătoriei Constanţa, la data de 31.10.2015, au decis să fie plasat în arest la domiciliu, cu obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Galaţi, strada Laminoriştilor, bloc G4, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Ulterior, minorul a scăpat şi de această măsură, fiind cercetat sub control judiciar.

Coordonat de deţinutul Răzvan Şerban, din Penitenciarul Galaţi!

Ceea ce este de-a dreptul incredibil se leagă de faptul că minorul ar fi fost coordonat de un individ care ar fi trebuit să se afle sub supravegherea atentă a reprezentanţilor Penitenciarului Galaţi întrucât deja fuseseră descoperite “îndeletnicirile” sale. Este vorba despre Răzvan Şerban, aflat în detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Amintim că poliţiştii de la malul mării au demarat acţiuni de amploare, în colaborare cu oamenii legii din judeţele vecine, reuşind, pe 5 martie 2015, prinderea în flagrant a mai multor suspecţi, în cartierul Tomis Nord. Este vorba de indivizi din Medgidia, Mihail Kogălniceanu, dar şi din alte judeţe, care nu au ocupaţii şi mai toţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Au urmat percheziţii, infractorii ajungând după gratii. Totodată, menţionăm că implicaţi erau şi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi.

Ulterior, la începutul lunii aprilie 2015, poliţiştii din Galaţi au descins la nouă adrese din oraş, dar şi în Penitenciarul Galaţi, acolo unde au fost depistaţi 3 deţinuţi. Este vorba despre Răzvan Şerban, zis Moşu, condamnat la şase ani pentru tâlhărie, Dănuţ Dumitru, condamnat la şapte ani pentru tentativă la omor şi Renato Lazăr. Acestora li se mai alăturaseră alte persoane, aflate în libertate, care mergeau la domiciliile victimelor pentru a ridica banii, reuşind, în perioada septembrie 2014 şi până în martie 2015, să producă un prejudiciu de 340.000 de lei.

Însă, în ciuda acţiunilor oamenilor legii, pe 19 aprilie, în Constanţa, un fost poliţist prindea o tânără de 18 ani, care venise pentru a ridica banii în urma unei discuţii telefonice, fiind vorba de acelaşi mod de acţiune, respectiv „Accidentul”. Atunci s-a stabilit că ea era coordonată de acelaşi deţinut de la Galaţi, zis „Moşul”. Prin urmare, totul pleca din respectivul penitenciar, stabilindu-se că, practic, „creierul” se afla acolo.

În urma unei solicitări a cotidianului "Replica", reprezentanţii Penitenciarului Galaţi au specificat că obiectele erau intoduse prin mai multe metode, precum prin disimularea obiectelor interzise în diverse alimente, obiecte vestimentare sau de altă natură transmise cu ocazia acordării dreptului la pachet, prin aruncarea obiectelor interzise peste gardul împrejmuitor al unităţii, prin disimularea obiectelor interzise în autovehiculele care intră în unitate, prin disimularea obiectelor interzise în bagajele persoanelor care au acces în interiorul unităţii, în vestimentaţia purtată de aceştia, sau chiar asupra acestora (exemplu ceasul - telefon) sau chiar prin survolarea spaţiului aerian de deasupra penitenciarului cu ajutorul unor drone, comandate de la distanţă, ce transportă obiecte interzise şi plasarea acestor obiecte în anumite zone din interiorul penitenciarului.

Reprezentanții Penitenciarului au spus că au luat măsuri, dar Șerban și-a continuat activitatea infracțională

În urma acestor evenimente care păreau că nu mai contenesc, penitenciarul în cauză a răspuns solicitării cotidianului "Replica" de Constanța, specificând că a luat mai multe măsuri, precum: intensificarea percheziţiilor şi controalelor inopinate, dotarea penitenciarului cu diverse dispozitive de semnalizare, detectare a obiectelor metalice, montarea unor plase metalice suplimentare la ferestrele camerelor de deţinere, limitarea accesului autovehiculelor în sectorul de detenţie, crearea unui filtru suplimentar de control la accesul în corpul de detenţie etc.

Toate bune și frumoase numai că, în octombrie 2015, o altă lovitură era dată, coordonată de același Răzvan Șerban, după cum se poate observa și pe portalul Judecătoriei Constanța în minuta în care minorul Dănuț Cristian Ali era plasat în arest la domiciliu: "Să nu comunice, direct sau indirect, cu persoanele vătămate Zica George şi Zica Ioana sau membrii de familie ai acesteia (mai puţin în cadrul procedurii care vizează împăcarea), respectiv cu martorii audiaţi în dosar: Zica George şi Petrea V., respectiv cu deţinutul Şerban Răzvan".

Liliana CHIRU

miercuri, 17 februarie 2016576
GANDUL.RO
Adio, doamnă! Celebra actriță a murit
Comentarii
mai mult...Replica
29 iun 09:41ReplicaGrup infracțional organizat, destructurat de polițiștii din Port! Video

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor...394

29 iun 00:40ReplicaBolid cu numere de Germania, parcat pe platoul de la Perla!1702
29 iun 01:06ReplicaSpitalul Județean Tulcea își incinerează deșeurile printr-o firmă de înfrumusețare. Cine-i oprește?505
29 iun 00:25ReplicaLoft și-a dublat profitul, dar uită să-și plătească colaboratorii

Loft a devenit, de ceva timp, sinonim cu distracția și opulența. ”Vedetele” autohtone, milionarii și beizadelele...1120

29 iun 00:12ReplicaBombă! PUZ-ul care permitea construirea de blocuri cu 24 și 39 de etaje, în Piața Chiliei, anulat definitiv!1257
29 iun 00:47ReplicaPlajele Modern și 3 Papuci mai scumpe ca Mamaia. Video1217
29 iun 01:24ReplicaUn afacerist din Constanța, acuzat de o țeapă cu cereale de 4 milioane de lei

Administratorul uneia dintre cele mai mari firme de comercializare cereale din Brăila, Ezean Grain, îl acuză pe Halil...6394

29 iun 22:57ReplicaRăzboi între sirieni, din cauza afacerilor, la Constanța1849
29 iun 00:32ReplicaAngajata unei primării a furat banii din taxe și impozite pentru a plăti tratamentul soțului941
29 iun 08:26ReplicaCum arată Staţia de Tratare a gazelor naturale de la Vadu! Video

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina au intrat miercuri, 15 iunie a.c., în...665

29 iun 00:17ReplicaA murit Olga Duțu, fostul rector al Universității Spiru Haret, din Constanța!4971
29 iun 00:20ReplicaVal de angajări la Unitatea de Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă940
Vremea
25.8°25.8° - 27.1° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.08 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...157

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...150

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...190

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...224

Local
29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...323

29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

În cursul zilei de marți, 28 iunie a.c., ora 16:30, la sediul Primăriei Medgidia are loc ședința ordinară a...390

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

2028

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...449

29 iun 09:41LocalTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc

Numărul turiştilor străini sosiţi la Constanţa în primele luni ale anului 2022 a crescut simțitor, față de anul...570

29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...364

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, în Cernavodă, pe strada...393

29 iun 00:18LocalDe supărare, l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor....869

29 iun 23:52LocalCopac în flăcări, pe strada Cișmelei, lângă Școala 29

601

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...441

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...348

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

438

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...328

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...404

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...281

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...367

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...480

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

464

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4005

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2459

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5535

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4188

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3220

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6912

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2607

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2897

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4004

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...200

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...135

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

159

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...141

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...253

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...147

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...145

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...133

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

155

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...129

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...142

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

132

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...137

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...120

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...138

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...143

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...126

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

762

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...161

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...163

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

198

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...156

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...126

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...145

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....185

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...180

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

200

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT