REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Îndelung anticipatul plan al Comisiei Europene, de reformă a sistemului de migraţie, aşteptat în septembrie

Îndelung anticipatul plan al Comisiei Europene, de reformă a sistemului de migraţie, aşteptat în septembrie

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 1024

Comisarul european pentru afaceri interne, suedeza Ylva Johansson, care are ca sarcină elaborarea mult anticipatei propuneri a Comisiei Europene de revizuire a sistemului de migraţie a blocului comunitar, a declarat duminică pentru agenţia dpa că cel mai probabil planul va fi gata abia în toamnă, scrie Agerpres.

Statele membre ale UE trebuie mai întâi să se pună de acord asupra planului de relansare economică după pandemia de coronavirus şi asupra bugetului multianual, a explicat Johansson.

"Sunt gata să prezint Pactul pentru Migraţie şi Azil atunci când va fi momentul, cel mai probabil în septembrie", a anunţat comisarul european.

Elaborarea pactului şi încercarea de a convinge toate cele 27 de state membre ale UE, profund divizate pe acest subiect, să-l accepte, reprezintă fără îndoială cea mai dificilă şi crucială sarcină din portofoliul lui Johansson.

Ani la rând, ţările sudice ale UE au acuzat alte ţări membre de lipsă de solidaritate, în contextul în care multe refuză să preia cota stabilită din zecile de mii de migranţi care ajung în fiecare an în UE pe Marea Mediterană.

În prezent, aşa-numitul Regulament Dublin stipulează că solicitanţii de azil trebuie să depună cererea de azil în prima ţară a UE în care au sosit, un sistem care pune o presiune uriaşă pe Grecia, Italia, Spania şi Malta.

"Este o sarcină grea. Propunerile fostei Comisii nu au fost niciodată acceptate pe deplin", afirmă Johansson.

Viena, Budapesta şi Praga se numără printre capitalele europene care se opun cotelor obligatorii de redistribuire a migranţilor.

Johansson a declarat pentru dpa că este optimistă după discuţiile pe care le-a avut cu fiecare stat membru. "Cred că toată lumea îşi dă seama că trebuie să ajungem la un compromis. Aşa funcţionează Europa", a remarcat comisarul european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Migratiei musulmanilor in U.E.
0
0
Nu ne trebuiesc rusi ,chinezi si musulmani, acestia vor destabiliza Europa si tot ce inseamna civilizatia occidentala.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102