REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului cresc de la 1 iulie

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului cresc de la 1 iulie

Replica API 23 mai 2016 | 00:00 207

foto economica

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, duminică, la Pro TV, că legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare de la 1 iulie. La începutul săptămânii vor intra în dezbatere publică normele de aplicare ale Legii privind indemnizaţia de creştere a copilului, iar ministrul a recomandat ca acestea să fie verificate de către părinţi. Întrebat când vor fi operate modificările aprobate de către Parlament, Pîslaru a afirmat că de la 1 iulie, "exact atunci când prevede legea".

"Lucrurile sunt destul de clare, am preluat două mandate de la preşedintele ţării: unul era să venim cu un proiect de ordonanţă pentru a lămuri nişte lucruri şi a face corecţiile necesare pe salarizare şi al doilea, mi s-a atras atenţia foarte clar, este legat de indemnizaţiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru îl facem", a spus ministrul, în emisiunea "După 20 de ani". Ulterior, ministrul Muncii a precizat că intrarea în vigoare a legii "rămâne o posibilitate foarte mare" până când va exista şi actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cât este nevoie pentru aplicarea prevederilor, însă acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

Dragoş Pîslaru a anunţat că, aşa cum a promis Executivul, la începutul săptămânii viitoare vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, sfătuindu-i pe părinţi să le citească şi să sesizeze ministerul dacă există anumite speţe particulare care nu sunt prevăzute în lege. La finalul lunii aprilie, Dragoş Pîslaru a declarat că se discută cu Ministerul de Finanţe pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de miliaone de lei pentru acest an, potrivit economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367