REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

India: Indignare în parlament şi proteste în ţară după un nou caz de viol în grup şi crimă

India: Indignare în parlament şi proteste în ţară după un nou caz de viol în grup şi crimă

Replica API 3 decembrie 2019 | 00:00 511

Deputaţii indieni au cerut luni să fie luate măsuri stricte împotriva celor vinovaţi într-un nou caz de viol în grup urmat de uciderea victimei, o tânără de 27 de ani, o crimă care a scos sute de oameni în stradă în weekend şi luni în mai multe oraşe din India, relatează dpa şi EFE.

Patru bărbaţi, şoferi şi angajaţi la salubritate, toţi având douăzeci şi ceva de ani, au fost arestaţi vineri şi acuzaţi de violarea şi uciderea tinerei, care era medic veterinar, în apropiere de oraşul Hyderabad (sud).

Potrivit poliţiei, miercuri seara, cei patru i-au înţepat cauciucurile de la scuterul pe care îl parcase lângă o staţie de taxare şi ulterior au acostat-o sub pretextul că vor să-l repare, au dus-o cu forţa într-o locuinţă în zonă unde au violat-o, au asfixiat-o, au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc. Rămăşiţele carbonizate ale victimei au fost descoperite joi într-un pasaj la circa 25 de kilometri de locul unde dispăruse în seara precedentă.

Luni, legislatori din ambele camere ale parlamentului indian şi-au exprimat preocuparea faţă de criminalitatea împotriva femeilor şi securitatea acestora şi au cerut pedepse severe pentru acuzaţi.

"Această faptă face de ruşine întreaga Indie. Acuzaţii trebuie să primească pedeapsa cea mai aspră. Nu am cuvinte să spun cât de îngrozitoare sunt astfel de crime", a spus în parlament ministrul apărării Rajnath Singh.

Sute de protestatari s-au adunat luni lângă observatorul astronomic Jantar Mantar, în apropiere de sediul parlamentului din Delhi, pentru a cere o anchetă rapidă în acest caz. Proteste similare au avut loc în weekend în Hyderabad, Bangalore şi Kalaburgi.

În social media, mulţi indieni şi-au manifestat preocuparea faţă de siguranţa femeilor din India, în pofida măsurilor luate până acum de autorităţile din această ţară după ce o altă tânără a fost violată şi ucisă într-un autobuz în capitala indiană de mai mulţi bărbaţi, în decembrie 2012.

Potrivit celor mai recente cifre disponibile ale guvernului, 33.658 de femei şi fete au fost violate în India în anul 2017. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tara de trogloditi. La ei nu exista legi ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102