REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Indicatoarele rutiere, ghicitori printre frunze, în intersecțiile din Constanța

Indicatoarele rutiere, ghicitori printre frunze, în intersecțiile din Constanța

Replica API 17 august 2017 | 00:00 342

Spre disperarea șoferilor,

Spre disperarea șoferilor,

Nervii șoferilor sunt puși la grea încercare pe străzile din municipiul Constanța. Traficul este aglomerat și haotic de multe ori, căci orașul este luat cu asalt de turiști distrași sau grăbiți. Și de parcă nu erau suficiente motive de enervare, inclusiv indicatoarele le fac probleme conducătorilor auto. Mai precis, faptul că trebuie să le ghicească printre coroanele bogate ale copacilor.

Una dintre zonele problematice, din acest punct de vedere, este chiar centrul Constanței. Străduțele cuprinse în perimetrul cuprins între Bulevardele Tomis și Mamaia și străzile I. G. Duca și Ferdinand sunt multe cu sens unic, multe cu indicatorul „Stop” în intersecții sau cu obligativitatea de a merge înainte sau la dreapta. Dar în numeroase dintre intersecțiile din această zonă, indicatoarele nu sunt vizibile, fiind acoperite de frunzărișul copacilor. Dintre străzile unde șoferii trebuie să descopere semnele rutiere dintre copaci menționăm Sarmisegetuza, Dacia, Decebal sau Dimitrie Bolintineanu. Dar nici în alte zone, în special cartiere cu case, sau pe bulevardele principale, situația nu este mai bună.

Pentru constănțeni, acest fapt nu ar fi o problemă. S-au obișnuit deja și cu regulile rutiere locale, și cu faptul că, vară de vară, „STOP”-ul sau semnul rutier de obligatoriu înainte „dispar” printre frunze. Dar pentru vizitatori, indicatorul se tranformă într-o mare ghicitoare și, în același timp, o mare șansă să producă un accident rutier. Iar, așa cum știe orice șofer, faptul că a văzut sau nu semnul rutier, nu îl absolvă de vină, în cazul unui incident rutier.

Reprezentanții Primăriei Constanța, cei care au în răspundere toaletarea copacilor, astfel încât să asigure siguranța rutieră, printr-o vizibilitate bună a indicatoarelor, ne-au declarat că intervin periodic în acest sens. „Se intervine punctual, în zonele unde sunt semnalate probleme, fie pentru că sunt indicatoare recent montate și este nevoie de toaletarea copacilor din apropiere, fie pentru că a crescut frunzărișul și acoperă indicatoarele deja existente. Se fac una sau două intervenții pe săptămână în acest sens.

Pe de o parte, angajații de la SC Confort Urban SA semnalează zonele unde se impune toaletarea copacilor, și intervin angajații de la Spații Verzi. Pe de altă parte, primim sesizări de la constănțeni, în această privință. Pe această cale, facem un apel către constănțeni să ne sesizeze dacă găsesc în trafic astfel de dificultăți, de vizibilitate redusă a indicatoarelor, pentru a putea interveni în cel mai scurt timp. În urma sesizării de intervine în 48 de ore”, ne-a declarat Ionela Halciuc, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si tigania din fata gariiiii scoaru acel galben cu birduri o prostie
0
0
frunzis nu frunzaris. spaga la bac sau nepotel?
0
0
Articolul acesta seamana cu publicatia voastra... este de 2 lei !!!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218