REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Indienii produc vaccinul care neutralizează tulpina Omicron

Indienii produc vaccinul care neutralizează tulpina Omicron

Replica API 19 ianuarie 2022 | 00:05 731

Compania indiană Gennova Biopharmaceuticals lucrează în această perioadă la un vaccin specific împotriva variantei Omicron bazat pe tehnologia ARN mesager, au anunţat luni reprezentanţii săi, conform cărora noul ser anti-COVID-19 ar putea fi finalizat într-o lună sau două, informează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

"Vaccinul specific pentru varianta Omicron este în curs de dezvoltare şi va fi pregătit pentru studii clinice pe oameni, o etapă necesară în vederea autorizării sale. Vă vom ţine la curent cu acest proces", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei indiene.

O sursă, care nu a dorit să fie numită, a dezvăluit că viitorul vaccin ar putea necesita un studiu clinic de mică amploare în India, înainte de a începe să fie administrat.

Grupul american Pfizer a anunţat luna trecută că şi-a remodelat vaccinul anti-COVID-19 pentru a ţinti în mod specific varianta Omicron a noului coronavirus şi că serul adaptat ar putea fi pregătit pentru administrare începând din luna martie.

Reprezentanţii companiei Gennova au precizat vineri că au trimis deja agenţiei de reglementare din India datele obţinute din studiul clinic de fază 2 pentru vaccinul său candidat bazat pe tehnologia ARN mesager. Guvernul indian a declarat anul trecut că acel ser a fost "sigur, tolerabil şi imunogen" la voluntarii care au participat la studiul iniţial.

Dacă va primi autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă, serul creat de Gennova Biopharmaceuticals va deveni primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de India bazat pe tehnologia ARN mesager, precum cele dezvoltate de Pfizer şi Moderna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614