REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Individul care a răpit un copil de 2 ani şi l-a ţinut legat într-o grotă a încercat să fugă de poliţişti, la reconstituire

Individul care a răpit un copil de 2 ani şi l-a ţinut legat într-o grotă a încercat să fugă de poliţişti, la reconstituire

Replica API 15 mai 2012 | 00:00 164

Petre Gherghişan, individul care a răpit un copil pe care l-a ţinut sechestrat într-o groapă din Ovidiu, a încercat să se sustragă cercetărilor. Mai exact, acesta a vrut să fugă de poliţişti, în momentul în care se făcea reconstituirea. Numai că oamenii legii au fost vigilenţi şi l-au împiedicat. "S-a simţit încolţit, cu o armată de poliţişti şi o grămadă de jurnalişti în jurul lui cu camerele pe el. Era şi multă lume care îl huiduia. A încercat să fugă, dar nu avea nici o şansă. ", ne-a declarat şeful Poliţiei Ovidiu, Vasile Sicrieru.

Iată ce zice IPJ Constanţa

"La data de14.05.2012, ora 11.00, lucrătorii Secţiei nr. 5 Politie Rurală Cogealac au fost sesizaţi cu privire la faptul ca în în cursul aceleiaşi zile, ora 10.30, minorul ALEXA MIHĂIŢĂ, în vârstă de 2 ani şi 7 luni, a dispărut de la domiciliul mamei sale din comuna Săcele, sat Traianu, judeţ Constanta. De precizat că minorul se afla la domiciliu împreună cu mama lui, care mai are un copil nou născut, şi profitând de neatenţia mamei a ieşit din casa aflată la marginea satului Traianu, fără gard împrejmuitor. Urmare a sesizării, poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la adresa indicată demarând procedurile legale în vigoare pentru astfel de cazuri şi efectuând căutări pe raza localităţii cât şi în localităţile învecinate cu efective sporite, jandarmi şi poliţişti din cadrul Gărzii de Coastă, zona fiind survolată şi de un elicopter al MAI. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii constănţeni l-au identificat şi depistat pe Petre Gherghişan, de 30 ani, din Ovidiu, suspect că ar fi lipsit de libertate în mod nelegal, pe minor, iar în urma informaţiilor şi a probelor administrate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au reuşit depistarea minorului, pe malul CDMN, în zona localităţii Ovidiu, abandonat într-o grotă, în stare de conştienţă, dar foarte slăbit. A fost transportat de urgenţă de către o ambulanţă la SCJU Constanţa în vederea acordării de asistenţă medicală de specialitate, rămânând internat sub supraveghere medicală. În urma audierilor, poliţiştii au stabilit că suspectul, fost prieten cu sora minorului, încercând să o convingă pe aceasta să reia o relaţie de concubinaj încheiată în urma cu aproximativ o săptămână, a profitat de neatenţia mamei luându-l pe minor chiar din apropierea locuinţei, de pe raza localităţii Traianu, comuna Săcele. Cu o maşină de ocazie a reuşit să ajungă împreună cu minorul până la intersecţia cu drumul ce face legătura cu localitatea Lumina, iar de aici, cu un microbuz a ajuns pe raza localităţii Ovidiu, mergând pe jos până pe malul CDMN, unde a hotărât să-l lege pe minor la mâini şi picioare, abandonându-l. A fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi tentativă la omor calificat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218