REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Individul care a terorizat oraşul Techirghiol dă foc la tot ce prinde şi agresează oamenii pe stradă

Individul care a terorizat oraşul Techirghiol dă foc la tot ce prinde şi agresează oamenii pe stradă

Replica API 30 octombrie 2014 | 00:54 820

A incendiat societatea fratelui

A incendiat societatea fratelui

Viorel Marian Leonte a ieşit din închisoare în urmă cu 4 luni de zile şi s-a reîntors la vechile îndeletniciri, şi anume să-şi terorizeze familia, dar şi pe locuitorii din Techirghiol. De cum au auzit că individul a fost eliberat, poliţiştii au stat în gardă însă inevitabilul s-a produs: Viorel a dat foc unui depozit de lemne, ce-i aparţine chiar fratelui acestuia, făcând scandal de mai multe ori. El s-a ales cu mandat de arestare pentru 30 de zile.

Nici bine nu a ieşit din închisoare şi deja a terorizat întreg oraşul Techirghiol. Este vorba despre Viorel Marian Leonte, de 39 de ani, care este cercetat de poliţişti pentru distrugere, ameninţări şi loviri sau alte violenţe. Acesta, la data de 24.10.2014, a provocat un incendiu la o dependinţă a unei societăţi comerciale, respectiv un depozit de lemne, apaţinând fratelui său Laurenţiu ca urmare a unui conflict cu acesta, fără a se înregistra victime. În baza probatorului administrat de oamenii legii s-a pus în mişcare acţiunea penală, iar la data de 29.10.2014, poliţiştii l-au prezentat pe bărbat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Mai exact, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, „bâlciul” a început în noaptea de 23 spre 24.10.2014, în jurul orei 03.00, când inculpatul a provocat distrugeri în incinta depozitului pentru lemn de foc situat în oraşul Techirghiol, strada Berzei, judeţul Constanţa, aparţinând persoanei vătămate Laurenţiu Leonte, fratele său, respectiv a tăiat cablurile electrice, a distrus un proiector şi a incendiat o anvelopă auto ce se afla lângă baraca locuită de paznicul depozitului, prejudiciul creat fiind de 1000 lei. În dimineaţa zilei de 24.10.2014, în timp ce se afla pe strada Muncii din oraşul Techirghiol, inculpatul l-a agresat fizic pe fratele său, lovindu-l cu pumnul în zona feţei şi l-a ameninţat că îi va da foc la locuinţă şi la depozitul de lemne. În noaptea de 27 spre 28.10.2014, în jurul orei 22.00, inculpatul a provocat distrugeri în incinta depozitului pentru lemne de foc menţionat anterior, respectiv prin incendierea unor obiecte de mobilier ce se aflau în interiorul magaziei, focul propagându-se asupra unui perete al magaziei, acoperişului acesteia şi asupra unei cantităţi de aproximativ 300 kg cărbune, care au ars, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de aproximativ 1.500 lei. Însă, Viorel Marian este o mai veche „cunoştinţă” a poliţiştilor, în special a celor din Techirghiol, el fiind cercetat pentru mai multe fapte în trecut. În plus, în anul 2011 a fost condamnat, soluţie rămasă defnitivă pe 12.05.2011 la Curtea de Apel Constanţa, la 6 ani de închisoare pentru furt. La acea dată, printre părţile vătămate s-a aflat şi fratele inculpatului, respectiv Laurenţiu, pe când parte civilă s-a constituit societatea Primera Trans. Însă, pe 20 iunie 2014, după 3 ani de stat în penitenciar, magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de inculpat, el fiind pus în libertate.

Urmărit cu focuri de armă în trafic: beat la volan şi fără permis

Numai că faptele lui nu se opresc aici. Spre exemplu, în anul 2008, acelaşi Viorel Marian Leonte, în timp ce se afla în vizită la fratele lui, a observat o frumuseţe de maşină, un Audi A6, în timp ce era spălată de unul dintre nepoţii săi. I s-a aprins „beculeţul”, a luat-o la goană, a furat cheile din mâna nepotului şi a fugit cu autovehiculul, către Constanţa, chiar dacă nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A ajuns în zona Casei de Cultură, unde a avariat alte două autoturisme aflate la semafor. Proprietarul uneia dintre maşinile lovite a sunat la Poliţie, astfel începând o urmărire ca în filme. La ieşire din Constanţa, spre Techirghiol, a fost somat să se oprească, însă a trecut precum vântul. Cursa a continuat, iar pe DN39, în apropiere de intersecţia cu localitatea Cumpăna, oamenii legii au organizat un filtru, fiind trase şi focuri de armă. Astfel individul a fost prins. În autoturism se aflau mai multe sticle goale, Viorel recunoscând că le-a golit în timp ce conducea. La testul cu aparatul Drager, rezultatul a fost de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost reţinut şi atunci. Numai că teribilismul lui a continuat, fiind cercetat şi pentru loviri şi alte violenţe dar şi pentru ameninţări. Mai exact, Leonte chiar reprezintă un pericol public, lumea ajungând să se ferească de el pe stradă. Potrivit martorilor, se pare că individul se leagă de oricine, intră în casele oamenilor pentru a cere de mâncare, loveşte în stânga şi-n dreapta, ameninţă şi dă foc la tot ce prinde. Cum acesta locuieşte cu mama lui, iar rudele sale, inclusiv fratele Laurenţiu, stau în zonă, Viorel se ia mereu de ei, le vinde lucrurile din casă şi le dă foc la magazii sau la alte bunuri. Poliţiştii au cerut şi un control psihiatric de specialitate, însă rezultatul medico legal a fost acela că are discernământ când comite faptele. Astfel, individul iar s-a luat de Laurenţiu şi i-a dat foc unui depozit de lemne. Poliţiştii din Techirghiol, ştiind cu cine au de-a face, au şi luat măsuri: l-au reţinut pentru 24 de ore, după care a fost arestat pentru 30 de zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614