REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Individul care l-a ameninţat cu moartea pe judecătorul Coadă face 8 ani de puşcărie!

Individul care l-a ameninţat cu moartea pe judecătorul Coadă face 8 ani de puşcărie!

Replica API 1 iulie 2015 | 23:26 1163

Fiul unui fost ofiţer de Poliţie a torturat şi sechestrat doi tineri

Fiul unui fost ofiţer de Poliţie a torturat şi sechestrat doi tineri

Adrian Åžtefanian

Fiul fostului ofiţer de Poliţie Emanuel Ştefanian, Adrian Ştefanian, un client vechi de-al procurorilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la 8 ani de închisoare, în regim de detenţie. Ştefanian este cel care l-a înjurat, ameninţat cu moartea şi urmărit prin trafic pe judecătorul Ciprian Coadă, în timp ce se afla cu soţia şi copilul său de şase ani în maşină. Incidentul a avut loc pe 20 martie 2013, în zona Poarta 1. Totul a pornit de la faptul că justiţiarul i-a atras atenţia să nu mai urineze pe stradă. În acest caz, inculpatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Revenind la subiect, Adrian Ştefanian a fost condamnat marţi de Curtea de Apel în dosarul în care este acuzat că a torturat şi sechestrat doi tineri.

Inițial, instanța de fond i-a dat 10 ani, iar complicelui său, Virgil Mocanu, complicele său, 3 ani cu executare, însă magistrații instanței superioare au admis apelurile declarate de inculpaţi împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Constanţa și au desfiinţat în parte sentinţa apelată. Rejudecând, Curtea a descontopit pedeapsa rezultantă aplicată lui Ştefanian în pedepsele componente de 7 ani (două pedepse), de 5 ani (două pedepse) şi 3 ani închisoare ( aplicată prin sentinţa penală nr. 165/08.02.2008 a Tribunalului Bucureşti ), a adăugat la fiecare dintre pedepsele stabilite inculpatului Ştefanian Adrian prin prezenta decizie pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 165/08.02.2008 a Tribunalului Bucureşti. Rezultând pedepsele de 8 ani închisoare, 6 ani închisoare, 6 ani închisoare şi 5 ani închisoare, Curtea a contopit pedepsele, urmând ca Ștefanian să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, în regim de detenţie. Mocanu a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, cu o perioadă de supraveghere de 3 ani. Curtea de Apel a redus cuantumul daunelor morale la plata cărora au fost obligaţi în solidar inculpaţii Ştefanian şi Mocanu, către partea civilă Ştefan Stere, de la suma de 50.000 lei, la suma de 40.000 lei., iar în cazul părții civile Andrei Marius Ionel, suma a fost redusă de la 30.000 lei, cât a stabilit prima instanță, la 15.000 lei. Reamintim că, potrivit procurorilor, în vara anului 2010, Ştefanian l-a sechestrat pe Ştefan Stere, un bărbat care împrumutase de la el 2.000 de euro şi trebuia să-i înapoieze... 30.000 de euro. Ştefanian l-a chemat pe datornic la el acasă, unde l-a bătut crunt, apoi, ajutat de Mocanu, l-a băgat într-un coşciug şi a bătut două cuie pentru ca victima să nu poată ieşi. Ulterior, agresorul a scos cu un cuţit crucea care se află pe capacul sicriului şi, prin spaţiul creat, a turnat înăuntru băutură, a aruncat mucuri de ţigară, a scuipat şi a strecurat şerveţele aprinse. Stere a fost sechestrat mai bine de trei ore, Ştefanian lăsându-l să plece după ce l-a pus să jure că îi aduce toţi banii. Martorul acestei scene desprinse dintr-un film de groază a fost Marius Ionel Andrei, fost angajat al lui Ştefanian, care a fost ameninţat să nu spună nimic din ceea ce a văzut, dacă vrea să-şi mai vadă copilul în viaţă. A doua zi, Marius a fost chemat la Ştefanian, acesta din urmă torturându-l ore în șir.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102