REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Individul care l-a lăsat pe Mihai Oltean să moară, din nou în faţa instanţei. Familia îndoliată cere dreptate!

Individul care l-a lăsat pe Mihai Oltean să moară, din nou în faţa instanţei. Familia îndoliată cere dreptate!

Replica API 31 august 2015 | 00:00 152

Afaceristul ar fi împlinit 37 de ani

Afaceristul ar fi împlinit 37 de ani

Mihai Oltean

Părinţii cer dreptate! Mihai Oltean, afaceristul de 35 de ani din Costineşti care în urmă cu doi ani a fost lăsat să moară de propriul său prieten, ar fi împlinit, pe 28 august, 37 de ani. Urările de „La mulţi ani!“ au fost înlocuite cu rugăciuni pentru odihna sa veşnică. Totodată, părinţii tânărului, încă devastaţi de durere, se roagă ca cel care i-au băgat copilul în mormânt să-şi primească pedeapsa meritată. Şi nu doar 10 ani de închisoare, aşa cum a considerat Tribunalul, instanţa de fond. Pe 3 septembrie, Ovidiu Sebastian Ghica va ajunge, din nou, în faţa judecătorilor Curţii de Apel atunci când, cel mai probabil, se va da şi o decizie definitivă în dosarul omorului calificat.

Durerea familiei lui Mihai Oltean este cu atât mai mare cu cât individul se află de luni bune în arest la domiciliu. El a ieşit din locuinţa sa doar pentru a merge la tratamente stomatologice, după cum arată minutele Curţii de Apel Constanţa. „A fost condamnat 10 ani, a făcut recurs şi el, şi procurorii, dar şi noi, pentru că am considerat că i s-au dat prea puţini ani, pentru fapta lui.

Acum stăm cu sufletul la gură să vedem ce spune instanţa. E foarte deprimant, băiatul putrezeşte, iar el este liber, arestat la domiciliu. Este greu, a fost şi ziua lui, ar fi împlinit 37 de ani. Ne-a fost foarte greu. Greu de tot. Dar, ce să facem? N-avem ce să facem“, poveste;te, cu durere, mama lui Mihai, Gabriela Oltean. De precizat faptul că, în prag de pronunţare a unei soluţii definitive, Sebastian Ghica a rămas şi fără avocaţi. Avocaţi buni, putem spune, având în vedere că a fost reprezentant de Apostol Armeanu şi Ion Popescu.

„Avocaţii lui, care erau foarte buni, nu mai vor să-l reprezinte. Probabil că nu mai au cum să-l apere. El a cerut schimbarea încadrării. Or fi ajuns la concluzia că nu se poate schimba încadrarea juridică“, a conchis mama tânărului decedat, care îşi doreşte ca Sebastian Ghica să plătească cu mulţi ani de puşcărie pentru durerea pricinuită familiei sale.

Reamintim că Mihai Oltean avea o mică afacere în Costineşti. Mai exact, părinţii acestuia deţin vila „Talisman” (unitate de cazare) pe strada Delfinului, dotată cu terasă proprie. Preocuparea lui Mihai era gestionarea barului. Pe data de 19 iulie 2013, în jurul orelor 11.00, familia l-a căutat, urcând în camera unde se odihnea pentru a-l trezi.

Din nefericire, tânărul zăcea într-o baltă de sânge, cu mai multe răni în zona capului. În noaptea nenorocirii, Mihai se întorcea la hotelul familiei, împreună cu Ovidiu Sebastian Ghica. La un moment dat, Oltean a urcat pe maşina lui Ghica, dar în mers s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit serios la cap. În loc să ceară imediat ajutorul medicilor, Ghica l-a luat pe Oltean şi l-a transportat la pensiunea sa, unde l-a lăsat de izbelişte.

Tânărul a fost transportat în comă la spital, însă, pe 23 iulie 2013, urmare a fracturilor produse la nivelul cutiei craniene, a decedat. Ovidiu Sebastian Ghica a fost arestat preventiv, iniţial pentru ucidere din culpă, după care, i s-a schimbat încadrarea juridică, în omor calificat. La aproape doi ani de la incident, mai exact pe 5 februarie a.c., inculpatul a fost eliberat din spatele gratiilor, el fiind plasat în arest la domiciliu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614