REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Individul care s-a trezit că-i bubuie BMW-ul în toiul nopţii, săltat de mascaţi: el şi alţi trei indivizi traficau minori

Individul care s-a trezit că-i bubuie BMW-ul în toiul nopţii, săltat de mascaţi: el şi alţi trei indivizi traficau minori

Replica API 23 noiembrie 2013 | 00:00 244

Percheziţii la proxeneţii care racolau clienţi la mica publicitate

Percheziţii la proxeneţii care racolau clienţi la mica publicitate

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciului Teritorial Constanţa au efectuat în data de 21 noiembrie 5 percheziţii, în municipiul Constanţa, oraşul Murfatlar şi în comuna 23 August, la locuinţele a 4 membri ai unei grupări infracţionale specializată în trafic de minori şi proxenetism. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, începând cu luna iulie 2013, membrii grupării ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor, în apartamente închiriate din municipiul Constanţa, mai multe femei, atât minore cât şi majore.

De asemenea, suspecţii - Viorel Iulian Bălteanu, Ionel Ţingă, Aurel Nicolae şi Alexandru George Sandu - ar fi racolat clienţi prin postarea de anunţuri explicite sau cu oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale sau prin intermediul unor taximetrişti din anturajul lor. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 laptopuri, 2 tablete, 1 hard disk, 17 cartele telefonice, 21 de telefoane mobile, 1 pistol, 4 cartuşe cu bilă de cauciuc, înscrisuri, 1.480 de euro şi 8.550 de lei. De asemenea, în locuinţele percheziţionate, au fost depistate trei victime ale grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani. În urma probatoriului administrat în cauză, patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, după care au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestora. În acelaşi dosar, sunt cercetate în libertate şi două femei pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie. Faţă de acestea, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Minora depistată de oamenii legii cu ocazia percheziţiilor a fost predată familiei. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Mai adăugăm că unul dintre cei 4 proxeneţi, Iulian Bălteanu, originar din Moşneni, comuna 23 August, este individul care în 2010 punea pe jar luptătorii DIAS, aceştia intervenind pentru a aplana o bătaie generalizată între 50 de oameni. Totul a pornit de la un pumn aplicat de Bălteanu unui individ, într-un local din Topraisar. În sprijinul bărbatului din Topraisar au intervenit alţi 40, aşa că Bălteanu a chemat întăriri din Moşneni! Tot Bălteanu revenea în atenţie şi în luna octombrie a acestui an, când în toiul nopţii i-a bubuit BMW-ul, în zona Boema, acolo unde, spuneau vecinii, are un apartament închiriat. În incendiul din luna octombrie a ars în totalitate BMW-ul condus de Bălteanu, dar şi o altă maşină parcată alături (foto). Iniţial, vecinii au declarat că au văzut trei indivizi care au turnat combustibil şi au dat foc maşinii, însă ancheta finală a pompierilor stabilea că: "sursa incendiului a fost un scurtcircuit electric la bateria montată în partea din spate a autoturismului".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614