REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Individul care s-a urcat gol pe un stâlp din Mangalia, implicat în scandalul din barul Alutus: mascaţii au făcut razii!

Individul care s-a urcat gol pe un stâlp din Mangalia, implicat în scandalul din barul Alutus: mascaţii au făcut razii!

Replica API 17 ianuarie 2015 | 23:26 1008

Clanul Lalai a trecut la atac!

Clanul Lalai a trecut la atac!

Sfârşitul anului 2014 a fost unul în care clanurile din Mangalia au răbufnit. Dacă la finele lunii octombrie, mai mulţi indivizi de-ai lui Raim au făcut scandal în barul Magic Lounge, victimă fiind Rustem Erdivan, cunoscut ca membru al clanului Lalai, iată că, la mijlocul lunii decembrie, cel din urmă s-a transformat în agresor, luând la bătaie mai mulţi tineri. În urma conflictului, mai multe persoane au ajuns la spital, iar mascaţii au făcut razii în zonă. Una dintre victime a relatat, pentru „Replica” de Constanţa, cum s-au desfăşurat evenimentele.

Dosarul în care apare în calitate de victimă nu fusese înregistrat pe rolul instanţelor de foarte mult timp, dar scandalurile au continuat. Vorbim despre Rustem Erdivan, care, în octombrie 2014 fusese agresat în barul Magic Lounge din Mangalia de către Iuzeir Raim, Memet Şenol şi Omer Erol. Astfel, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2014, Erdivan, alături de nepotul său, Rutem Taner, dar şi alte vreo 28 de persoane, cunoscute ca făcând parte din clanul Lalai, a mers la restaurantul Alutus din Mangalia, unde a avut loc petrecere cu lăutari. Numai că, pe la 4 dimineaţa a izbucnit scandalul. „Nici eu nu ştiu de la ce a pornit practic. Noi eram trei băieţi la masă, eu, fratele meu, un prieten, şi o fată. La un moment dat am plecat puţin şi am stat de vorbă cu o altă fată, iar când m-am întors l-am văzut pe prietenul meu în mijlocul unui grup mare de persoane, care se agita. Cred că erau vreo 30 din clanul Lalai. Atunci, când mi-am dat seama că este pe cale să izbucnească un scandal, m-am dus să-l iau de acolo. Chiar i-am zis fetei care era cu noi să-mi ia geaca pentru că eu mă duc să-l iau pe el, să mergem acasă, era deja ora 4.00. În momentul în care m-am apropiat, au sărit pe mine. Au dat în mine şi în prieten şi în fratele meu. Am ieşit repede afară, unde a continuat răfuiala printre maşini, şi acolo au prins şi alţi doi băieţi, care erau în zonă, şi i-au bătut”, a declarat, pentru „Replica”, Marius Roşu, una dintre victime.

Mascaţii au răscolit localurile din Mangalia

Persoanele vătămate au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde au primit îngrijiri de specialitate iar a doua zi au depus plângeri la Poliţie. Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală. Ulterior, mascaţii au efectuat mai multe razi, luând la „puricat” localurile din zonă, de unde au ridicat mai mulţi indivizi pe care i-au condus la audieri. „Am ajuns la spitalul din Constanţa, unde am rămas până a doua zi. A doua zi, pe 13 decembrie, am mers şi am depus plângeri la Poliţie. Apoi, mascaţii au făcut razii prin toate barurile din Mangalia, de unde au şi ridicat patru indivizi. Printre cei din clanul Lalai, care este şi printre principalii agresori, este Rustem Taner, împreună cu unchiul lui, Rustem Erdivan”, a mai spus Marius Roşu. Oamenii legii din Mangalia continuă cercetările în acest caz, urmând să se ia măsurile ce se impun.

Clanul Lalai, de la contrabandă, furturi şi proxenetism, la nudism pe stâlpii din localitate

Membrii clanului Lalai sunt „cunoştinţe” mai vechi ale oamenilor legii din Mangalia, ajungând în atenţia lor în mai multe rânduri fie pentru contrabandă de ţigări, furturi, trafic de persoane sau camătă. Unii chiar au fost arestaţi în Spania pentru proxenetism. În plus, pe lângă aceste fapte, un individ, respectiv Rustem Taner, este cunoscut şi pentru „circul” pe care îl face în oraş. Spre exemplu, a alertat tot municipiul la orele prânzului, miercuri, 27 august. Acesta s-a urcat pe un releu, complet dezbrăcat, zbierând că vrea să discute cu primarul Cristian Radu, în caz contrar se va sinucide. Rudă îi este şi Beihan Rustem, zis Mico, cunoscut ca „nebun” în Mangalia, dar şi cu antecedente penale. Tot Mico este cunoscut ca „proxentul de la gară” şi a fost implicat în mai multe scandaluri de proporţii. Spre exemplu, în 2009, a fost arestat alături de alte 4 persoane pentru şantaj şi ameninţări. Din câte se pare, indivizii acostau persoane pe stradă şi le cereau sume mari de bani, în caz contrar le va tăia o ureche sau le va asigura „şederea pe viaţă” într-un cărucior cu rotile. În plus, potrivit anchetatorilor, Mico a avut mai multe episoade în care s-a urcat pe casă şi a început să arunce cu ţiglă la întâmplare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
erdivan si mico sunt unchi mei
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218